RODA 1 begint sterk aan 2e seizoenshelft

BROEK OP LANGEDIJK – 28 januari 2023

RODA 1 reisde voor de eerste competitiewedstrijd in 2023 af naar het op de 4e plaats staande BOL uit Broek op Langedijk. BOL stond niet alleen hoger in de stand maar had ook nog eens 6 punten meer dan RODA: een geduchte tegenstander dus. Grote vraag was natuurlijk hoe RODA uit de winterstop was gekomen: de laatste weken was er goed en scherp getraind. En tijdens het trainingskamp was er door de spelers niet alleen aan de conditie maar ook aan de onderlinge samenwerking en teamgeest gewerkt. Maar daar stond een verlies van 4-1 in de laatste oefenwedstrijd  tegen Huizen tegenover. Het kwartje kon alle kanten op vallen. Afgelopen donderdag na de laatste training werd één ding duidelijk: de RODA spelers hadden er zin!

De roodzwarten begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd en zagen kans om BOL vanaf de aftrap onder druk te zetten. Dat leverde in de 13e minuut de 0-1 van Tristan Wallet op. Een paar minuten later was het echter BOL speler Ruben Beentjes die een fout in de verdediging van RODA afstrafte en de gelijkmaker aantekende (1-1).  Dit was ook meteen het sein voor BOL om het initiatief over te nemen. BOL kwam in de omschakeling enkele keren gevaarlijk in de buurt van het doel van de RODA goalie Jerre Liebregts maar die was op alles voorbereid en hield z’n doel schoon.

In de 2e helft begon RODA weer sterk en dwong daarmee in de 59e minuut een strafschop af die feilloos werd ingeschoten door Mano Bakkenes (1-2). RODA rook zijn kansen en bleef druk zetten op de verdediging van BOL.  De BOL verdedigers werden tot fouten gedwongen en dat leverde in de 67e minuut een kans op voor Mano Bakkenes die moeiteloos de 1-3 scoorde.

Vanaf dat moment nam BOL meer risico. RODA kwam steeds meer onder druk te staan. Dat leidde in de 80e minuut tot 2-3 door BOL speler Daniel Vos.  BOL zette nog één keer aan wat een spannende eindfase van de wedstrijd opleverde.  Maar RODA gaf geen krimp en hield stand door een geweldige teamspirit: de RODA mannen streden voor elke meter en gingen voor elkaar door het vuur waardoor RODA uiteindelijk met 3 punten in de bus naar Leusden stapte.