RODA 1 bekert verder

RODA 1 is weer een ronde verder in de beker.

Na het gelijkspel tegen Buitenboys (2-2) en de winst tegen Valleivogels (4-1) heeft RODA 1 ook Hooglanderveen met duidelijke cijfers verslagen. Zonder tot het uiterste te gaan werd het tegen Hooglanderveen 0-3 in het voordeel van de RODA'46 hoofdmacht.

De 0-1 werd na ongeveer 12 minuten gescoord door Fabio Hendriksen. Vlak voor rust werd het 0-2 door een ongelukkige terugspeelbal van een Hooglanderveense verdediger. De bal verdween met een mooie boog over de keeper in het eigen doel. Volgens de aanhang van Hooglanderveen een prachtige "spitsengoal".

RODA speelde wat ongeïnspireerd en ging niet tot het uiterste. Daardoor was Hooglanderveen gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd meer in balbezit dan RODA. Tot grote kansen leidde dit niet.

Aan het eind van de wedstrijd bepaalde RODA met een mooie aanval via veel schijven de eindstand op 0-3. Doelpuntenmaker was Julian Koning.

Trainer Mark Wietsma gevraagd naar zijn reactie op de wedstrijd:
"Een wedstrijd gespeeld waarin we, zonder groots te spelen, met 0-3 wonnen en waarin je bij de 0-1 en 0–3 ziet waar de spelersgroep toe in staat is.

Het is verder leuk om een ronde verder te zijn en ben benieuwd wie we daar gaan treffen.

Al met al een prima voorbereiding met dinsdag nog een wedstrijd tegen Sv Huizen en dan de blik op komend weekend en de competitie!"

Dinsdag aanstaande speelt RODA 1 om 20.30 thuis op het Buiningpark tegen 4e divisionist Huizen. U bent allen weer van harte welkom.

Zie voor de mooiste foto’s en wedstrijdverslagen het Instagram account van RODA’46:  Instagram RODA’46 - foto's en video's