RODA 1 komt sterk terug

LEUSDEN - Afgelopen zaterdag speelde RODA 1 thuis met 2-2 gelijk tegen Zuidvogels. Op een zonovergoten Buiningpark en onder het oog van veel toeschouwers  kwam RODA in de 34e minuut op een 0-1 achterstand:  tussen een overtal aan RODA verdedigers wist Zuidvogels de bal van dichtbij in het RODA doel te krijgen. Een paar minuten later scoorde Zuidvogels zelfs 0-2. Deze keer was het een slim afstandsschot die over de RODA keeper Daan Broere in het net plofte.

In de 2e helft tapte RODA uit een ander vaatje. De tegenstander werd minder ruimte gegeven waardoor RODA veel meer in balbezit kwam. In deze fase van de wedstrijd was RODA de bovenliggende partij. Toen Omar Touhami in de 70e minuut druk op zijn tegenstander zette lag de bal plotseling voor de voeten van Julian Koning. Die bedacht zich geen moment, zag dat de keeper ver voor zijn doel stond, en lepelde de bal vanaf 30 meter heel bekeken in het lege doel (1-2). RODA rook kansen en zette nog meer druk naar voren. Zuidvogels was de weg kwijt en liet zich van het kastje naar de muur sturen.  In de 75e minuut was het Mano Bakkenes die de bal achter de Zuidvogels verdediging dropte en Julian Koning in stelling bracht. Koning wist wel raad met dit buitenkansje en werkte met een technisch hoogstandje de bal over de keeper in het net (2-2).

Ondanks aandringen van beide teams veranderde er daarna niets aan de stand. Een terechte uitslag waar beide teams mee konden leven.

Trainer Mark Wietsma reageerde tevreden op de uitslag:  “Het was een moeizame eerste helft waarin we moeite hadden druk op de bal te krijgen waardoor we eigenlijk geen kansen creëerden. In 2e helft zijn we vanaf het begin dreigend geweest en hebben de overhand over de wedstrijd gekregen. Gelukkig scoorde we op tijd de aansluitingstreffer waardoor we nog tijd hadden om een gelijkmaker te creëren. In de slotfase konden we zelfs nog winnen, maar een gelijkspel was een prima resultaat en zeker de manier waarop de uitslag tot stand kwam.”

In de stand van de 1e klasse A veranderde er door deze uitslag weinig. Met nog 3 wedstrijden in het verschiet staat RODA maar 1 punt achter op de 4e plaats. Deze 4e plaats geeft vermoedelijk recht op nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. Daarentegen staat RODA ook maar 4 punten boven de 10e plaats wat in het slechtste geval nacompetitie  voor degradatie naar de 2e klasse zou betekenen.

Volgende week zaterdag 6 mei is RODA 1 vrij en zal het team gaan trainen in voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag 13 mei. Dan staat namelijk de belangrijke uitwedstrijd tegen de SDC Putten op de agenda. Bij winst of een gelijkspel in Putten zou het seizoen wellicht een mooi staartje kunnen krijgen.