RODA 1 krijgt te weinig

MIJDRECHT – zaterdag 4 maart 2023

Argon tegen RODA eindigde in 2-1. Daar zal vooral de aanhang van Argon heel tevreden mee zijn geweest. RODA was namelijk de bovenliggende partij maar verloor de wedstrijd kort na rust. In die fase ontbrak het de RODA defensie aan scherpte waardoor Argon in de 48e minuut 1-0 scoorde en vrijwel meteen daarna, in de 52e minuut, tegen alle verhoudingen in, zelfs 2-0 maakte.

Na deze domper pakte RODA de draad op overtuigende wijze op. Met nog 25 minuten te spelen was het Mano Bakkenes die op aan aangeven van Tristan Wallet de keeper omspeelde en de 2-1 binnen schoof.

Daarna werd er door RODA vol overgave voor de punten gestreden. Dat die punten er zouden komen leek slechts een kwestie van tijd. Met nog 10 minuten te spelen was het Tristan Wallet die de 2-2 op zijn schoen had. Na een goede loopactie van Wallet kreeg hij de bal op maat aangespeeld maar zag zijn inzet gekeerd door de keeper.

In het laatste kwartier van de wedstrijd speelde RODA misschien wel haar beste fase van het seizoen. Het veldoverwicht was onmiskenbaar. Maar behoudens een paar kleine kansen resulteerde dit niet in de zeer verdiende gelijkmaker.

RODA speelt volgende week om 15.00 thuis tegen thuis De Bilt. Ook dat is net zoals Argon een ploeg die tegen degradatie knokt. Als RODA dezelfde teamspirit op de mat kan leggen als in het laatste half uur van de wedstrijd zal het team zeker de punten in huis weten te houden.