RODA 1 nestelt zich in top 3

LEUSDEN – zaterdag 8 oktober 2022

In de 3e wedstrijd van het seizoen zag RODA ’46 kans om Argon met 3-2 te verslaan. Een verdiende overwinning omdat RODA de meeste kansen creëerde en gedurende een aantal fases van de wedstrijd het betere van het spel had. Desondanks werd het in de laatste 10 minuten van de wedstrijd toch nog spannend.

Zoals in vrijwel elke wedstrijd begon RODA voortvarend wat in de 14e minuut resulteerde in een 1-0 voorsprong  nadat  Tristan Wallet de bal in de kluts mee kreeg en de bal daarna met een prachtige volley over de keeper in de kruising deponeerde.

Na een half uur kwam Argon op gelijke hoogte. Een vrije bal op de rand van het 16e meter gebied werd door Argon speler Bergkamp over de RODA keeper Daan Broere onverwachts in de verste hoek gekruld. Ruststand 1-1

In de 2e helft kwam RODA opnieuw op voorsprong. In de 58e minuut was het Tristan Wallet, die na goed voorbereidend werk van Nassim Barkoki, de 2-1 kon scoren.  Enkele minuten later werd het zelfs 3-1. Opnieuw was het Barkoki die de assist gaf. En deze keer was Mano Bakkenes de doelpuntenmaker.

In de 2e helft creëerde de ploeg uit Mijdrecht een aantal gevaarlijke momenten waarbij Daan Broere zich onderscheidde met een paar geweldige reddingen.

Dit weerhield Argon er niet van om in de 81e minuut na een van richting veranderd schot toch 2-3 te scoren. Argon zette nog een keer aan en liet verdedigend steeds meer steken vallen. Mano Bakkenes maakt goed gebruik van de hem geboden ruimte maar zag zijn inzet na een mooie individuele actie op de paal eindigen.

Een prima overwinning waardoor RODA zich op een kansrijke 3e plaats achter de beide koplopers Zuidvogels en De Bilt heeft genesteld.

Zie voor de overige uitslagen en stand: Uitslagen en standen | Roda '46 Leusden (roda46.nl)