RODA 1 pakt punt tegen NSC

LEUSDEN – 18 februari 2023

RODA 1 kwam in de wedstrijd tegen NSC Nijkerk als een speer uit de startblokken en scoorde al na 5 minuten 1-0 door Nassim Barkoki. Het team van trainer Mark Wietsma speelde een comfortabele wedstrijd en kwam zelden in de problemen. Halverwege de 2e helft maakte Tristan Wallet aan alle onzekerheid een eind door 2-0 te scoren. Tenminste dat was de verwachting van vriend en vijand.  Daar dacht de scheidsrechter anders over. In de 82e minuut kreeg RODA een strafschop tegen nadat een speler van NSC onreglementair in het 16 meter gebied naar de grond was gewerkt. NSC trapte de strafschop onberispelijk in de touwen (2-1). En in blessuretijd kreeg RODA een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied tegen wegens praten tegen de scheidsrechter. Dit onverwachte cadeautje werd door NSC ook probleemloos binnen geschoten (2-2).

Duur en onnodig puntenverlies voor de hoofdmacht van RODA. Maar er zijn vooral veel positieve punten te benoemen. In de laatste 7 competitiewedstrijden werd er 4x gewonnen, 2x gelijkgespeeld en maar 1x verloren. Dat is natuurlijke een prachtige reeks waardoor RODA 1 nog op alle fronten mee strijdt voor de prijzen.