RODA 1 speelt gelijk tegen CSV Apeldoorn

LEUSDEN - RODA'46 1 speelde op dinsdag 8 augustus de eerste wedstrijd in de voorbereiding thuis met 3-3 gelijk tegen CSV Apeldoorn 1. Trainer Mark Wietsma en zijn staf hadden tegen het in de nacompetitie uit de 4e divisie gedegradeerde CSV in totaal 22 spelers geselecteerd die allemaal 45 minuten speeltijd kregen. In de eerste helft bestond RODA'46 1 voornamelijk uit de wat meer ervaren en wat oudere spelers die vorig jaar ook de kern van RODA 1 vormden, in de tweede helft kregen de aanstormende talenten van RODA'46 alle ruimte om hun kwaliteiten te laten zien.

Zie ook de samenvatting:   Samenvatting RODA’46 1  - CSV Apeldoorn

Het fris en scherp ogende RODA startte fel. Dit resulteerde in de eerste 5 minuten al in twee mooie kansen voor de na een langdurige blessure herstelde Jay Taribuka. Ondanks dat RODA de betere kansen had kwam CSV Apeldoorn na 10 minuten op voorsprong door een van dichtbij ingeschoten verdekt schot.

In de 19e minuut kwam RODA op gelijke hoogte (1-1). Een op maat aangesneden voorzet van rechts van Freek van Wijk werd door Fabio Hendriksen met een mooie voetbeweging ingeschoten. Helaas kwam CSV enkele minuten later alweer op een 1-2 voorsprong. Een van de CSV aanvallers beloonde zichzelf door na een mooie individuele actie de bal in de korte hoek hoog in de touwen te schieten.

RODA wist in de eerste helft nog enkele keren met mooie aanvallen alleen voor de keeper van CSV te verschijnen maar het vizier stond in deze eerste wedstrijd nog niet helemaal op scherp. In de 34e minuut was het wel raak. Deze keer was Fabio Hendriksen de aangever een schoot Freek van Wijk de bal met een bekeken schot over de keeper in de verre hoek. Ruststand 2-2.

De tweede helft gaf een zelfde beeld als de eerste helft waarbij er door RODA wat minder kansen gecreëerd werden dan in de eerste helft. Ook in de 2e helft kwam RODA wat onfortuinlijk op achterstand. Nadat de bal uit een corner onvoldoende was weggewerkt schoot een CSV speler de bal in de 75e minuut van dichtbij achter RODA keeper Joris Boerkamp. RODA'46 bleek door deze tegenslag allerminst uit het veld geslagen. Met leuk, brutaal en aantrekkelijk voetbal wisten de RODA talenten CSV het vuur aan de schenen te leggen. Uiteindelijk scoorde Jelle Onink de verdiende 3-3, op aangeven van Semmi Overmaat, en na goed voorbereidend werk van Christoffer Hernandez.

De eerstvolgende wedstrijd van RODA 1 is zaterdag aanstaande 12 augustus 2023 om 14:30 uit tegen WHC in Wezep.