RODA 1 speelt gelijk tegen VELO

MASPALOMAS - zaterdag 7 januari 2023

In de voorbereiding op de 2e helft van het seizoen heeft RODA 1 gisteren, tijdens het trainingskamp in Maspalomas, in een oefenwedstrijd,  met 2-2 gelijk gespeeld tegen VELO. VELO speelt in de 1e klasse B en staat daar op de 1e plaats.

Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarin VELO het 1e half uur het betere van het spel had. RODA begon wat stroef maar kreeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer de overhand.

Halverwege de 1e helft kwam VELO op 0-1 door een vanaf rechts in de verre hoek gekrulde bal. RODA leek waker te schrikken en probeerde steeds meer om via combinatievoetbal de tegenstander onder druk te houden.  VELO werd wat teruggedrongen maar verraste door enkele snelle counters.

In de 2e helft kwam VELO, enigszins tegen de verhouding in, op een 0-2 voorsprong. Jerre Liebregts wist een goal na een snelle uitval nog te voorkomen maar de daarop volgende cornerbal werd feilloos ingekopt door een van de VELO spelers.

Dit leek het sein voor de RODA spelers om er nog een schepje bovenop te doen. De druk op de helft van VELO nam toe. Dat leverde een paar grote kansen op waaronder een schot op de paal van Omar Touhami.

Uiteindelijk scoorde Jasper van Dijk 1-2 met een kopbal en zorgde Appie Ayoubi voor de verdiende gelijkmaker (2-2) door een strafschop te benutten.

Beide trainers waren tevreden met de uitslag. Een mooie krachtmeting waarin de teams gelijkwaardig waren en de spelers weer volop spelritme op konden doen.