RODA 1 valt net buiten prijzen

RODA 1 is er helaas niet in geslaagd een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen.

Door met 1-1 gelijk te spelen tegen NSC eindigde RODA 1 op een gedeelde 4e plaats. Een prima resultaat maar door de uitslagen op de andere velden moet RODA voor een plaats in de nacompetitie z'n meerdere erkennen in SDC Putten. Putten verzamelde evenveel punten maar mag op basis van een beter doelsaldo dinsdag aanstaande tegen Zuidvogels z'n eerste nacompetitiewedstrijd spelen.

In de eerste helft kwam RODA er niet aan te pas. NSC troefde RODA op alle fronten af wat resulteerde in een reeks corners en kansen voor de Nijkerkers. NSC kwam halverwege de eerste helft op een verdiende 1-0 na een aanval over de linkervleugel.

Na rust kwam RODA iets beter in de wedstrijd. Er werd door de roodzwarten wat opportunistischer gespeeld waardoor RODA enkele keren in kansrijke positie kwam. Pas in de eindfase van de wedstrijd toen alle ballen in het doelgebied van NSC werden gepompt leek RODA de overwinning toch nog af te dwingen.

Eerst was het Tristan Wallet die op aangeven van Julian Koning in de 80e minuut de 1-1 binnen kopte. Enkele minuten later was het Julian Koning zelf die alleen voor de keeper verscheen maar 'n inzet gekeerd zag door de NSC keeper.

Tot ver in blessuretijd bleef RODA aandringen maar het in die fase van de wedstrijd verdiende doelpunt viel niet.

Door het gelijke spel van RODA en NSC en de winst van SDC Putten tegen ZOB mogen de Puttenaren zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Spelers, staf, begeleiding van RODA 1, bedankt voor jullie enorme inzet en de soms prachtige en hartverwarmende wedstrijden. We hebben van jullie genoten! Op naar het nieuwe seizoen!

Verder feliciteert RODA'46 BOL met het behaalde kampioenschap en wenst Montfoort, Zuidvogels en Putten veel succes in de nacompetitie.