RODA verliest van Huizen

HUIZEN – zaterdag 15 januari 2023

De eerste oefenwedstrijd na het succesvolle verlopen trainingskamp in het zonnige Maspalomas werd door RODA in het koude en natte Huizen met 1-4 verloren.

Ondanks dat de uitslag misschien anders doet vermoeden speelde RODA een prima wedstrijd tegen het in de 4e divisie uitkomende Huizen. Binnen 1 minuut na het eerste fluitsignaal kwam Huizen al op een 1-0 voorsprong. RODA was vanaf dat moment meteen bij de les en liet gedurende een groot gedeelte van de eerste helt zien dat ze prima in staat waren om Huizen goed partij te bieden. Dit leverde onder andere mooie kansen op voor Tristan Wallet en Mano Bakkenes. Halverwege de eerste helft werd RODA beloond met een strafschop die onberispelijk werd binnengeschoten door Mano Bakkenes (1-1). Helaas kwam Huizen vlak voor rust op een 2-1 voorsprong nadat de scheidsrechter besloot om ook een strafschop aan Huizen toe te kennen.

Na rust ging RODA onvermoeibaar verder. In de eerste 10 minuten na rust leverde dit wederom een paar grote kansen voor Leusdenaren op. Het vizier stond echter niet op scherp waardoor de stand lang 2-1 bleef.

Naarmate de 2e helft vorderde begonnen beide trainers aan de grote wisseltruc. Alle spelers kregen speelminuten waardoor het totale spelbeeld wat rommelig werd. Dit was onder andere één van de redenen waarom Huizen in de laatste 10 minuten nog 2x kon scoren en RODA verdiend, maar wel enigszins vertekend,  met 4-1 terug naar huis stuurde.

Zie ook het verslag op de website van Huizen:  Huizen – Roda’46: 4-1 | S.V. Huizen (svhuizen.nl)