RODA 1 verliest van SDC Putten

LEUSDEN - Zaterdag 10 december 2022

In de laatste wedstrijd voor de winterstop mocht RODA 1 het opnemen tegen SDC Putten. Een mooie tegenstander die voorafgaand aan de competitie als een van de kampioenskandidaten werd genoemd.

RODA speelde wederom een degelijke partij. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Desondanks scoorde Putten voor rust 2x en zocht halverwege de wedstrijd met een comfortabel gevoel de kleedkameer op.

In de 2e helft deed RODA er alles aan om terug te komen in de wedstrijd. In de 50e minuut kreeg RODA een strafschop die onberispelijk binnen werd geschoten door Mano Bakkenes. Daarna zette RODA nog een tandje bij. Dit resulteerde in een veldoverwicht voor de rood zwarten. Maar ondanks dat de druk op de Puttense defensie steeds verder werd opgevoerd leverde dit niet het felbegeerde doelpunt op.

Trainer Mark Wietsma gevraagd naar zijn reactie op de wedstrijd: "Ik vond dat we over de hele wedstrijd prima speelden. We wisten wel de ruimtes te vinden en te benutten die Putten liet vallen. Tot hele grote kansen kwamen we helaas niet. Over de hele wedstrijd gezien vond ik Putten en ons gelijkwaardig waarbij wij in de tweede helft wel steeds meer het initiatief hadden. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist op momenten. De 0-1 is goed uitgespeeld van Putten, de 0-2 vlak voor rust was slecht weggewerkt door ons. Die goals kost je uiteindelijk de wedstrijd. De 1-2 voor ons was een makkelijk gegeven penalty. Bij 0-0 hadden wij eigenlijk ook een penalty moeten krijgen, helaas krijgen we die niet, want dat had de wedstrijd een ander verloop gegeven. Al met al denk ik een onverdiende nederlaag, eentje waar we weer van moeten leren voor de 2e seizoenshelft."

Door het 1-2 verlies sluit RODA de 1e helft van het seizoen af op een 7e plaats. De eerstvolgende wedstrijd  is na de winterstop op zaterdag 21 januari 2022. RODA speelt dan om 15.00 thuis tegen NSC Nijkerk.

De spelers en staf van RODA 1 wensen iedereen goede Kerstdagen, een mooie jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2023!  We hopen jullie allemaal in het nieuwe jaar weer langs de lijn te mogen begroeten.