RODA 1 verslaat Zuidvogels

HUIZEN – Zaterdag 3 december 2022. In de wedstrijd tegen HSV Zuidvogels speelde RODA  een degelijke wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. RODA trok uiteindelijk aan het langste eind door kort voor tijd de beslissende 1-2 te scoren.

RODA kwam na een kwartier op achterstand na een goede goal van Zuidvogels. RODA ging niet bij de pakken neer zitten en beantwoordde het offensief van Zuidvogels door na een half uur in de 1e helft de gijkmaker te scoren. Jhaniro Prudencia kwam door over rechts en wist Julian Koning op maat bij de 1e paal te bedienen (1-1).

In de 2e helft lieten beide teams zien aan elkaar gewaagd te zijn. Het spel golfde op en neer maar beide teams leken genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Totdat Jhaniro Prudencia opnieuw opstoomde aan de rechterkant. Deze keer wist hij Tristan Wallet op maat te bedienen die in de 88e minuut de 1-2 binnen tikte.

Een geweldige opsteker voor de mannen van Mark Wietsma. Dit seizoen werden er al een paar keer punten verspeeld ondanks dat RODA het beter spelende team was. Vandaag waren de teams gelijkwaardig maar ging RODA met de volledig winst aan de haal. Wietsma gevraagd naar zijn reactie:  “Aan het eind van de wedstrijd had ik al bijna genoegen genomen met een gelijkspel, maar we hoopten toch nog 'iets' te creëren door te wisselen in de hoop dat frisse krachten nog één moment zouden krijgen waarbij we konden doorbreken. Ik vond de wedstrijd verder wel in evenwicht. Hun grootste gevaar kwam van hun rechtsbuiten. We hebben op dit moment te kampen met wat blessures. Maar dat geeft andere spelers ook weer kansen. Een aantal jongens laten zich goed zien als betrouwbaar. De jonge spelers, die net over komen uit de jeugd, zoals Dave en Milan worden steeds iets sterker. Julian speelde een prima wedstrijd en maakte ook nog een goede goal”.

Volgende week 10 december 2022 om 15.00 uur de laatste wedstrijd voor de winterstop. Op het Buiningpark is SDC Putten dan de tegenstander. RODA staat momenteel op een 6e plaats met 2 punten achterstand op de op de 4e plaats staande Puttenaren. Een prachtige tegenstander om de eerste seizoenshelft mee af te sluiten.