RODA 1 wint en neemt koppositie over

DE BILT - zaterdag 15 oktober 2022

De Bilt - RODA 2-5 (0-3)

Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal van RODA tegen koploper De Bilt. Bij winst zou RODA de koppositie over kunnen nemen. De RODA mannen maakten al vroeg in de wedstrijd duidelijk wat dit seizoen de bedoelingen zijn: RODA wil meestrijden om de bovenste plaatsen. Mano Bakkenes opende in de 8e minuut de score na goed voorbereidend werk van Jay Taribuka. RODA domineerde en speelde een prima eerste helft. Ondanks dat het team van trainer Mark Wietsma en de assistenten Edwin Top en Olaf van Meerveld halverwege de eerste helft het centrale verdedigingsduo Mauro Peters en Quinten Riphagen door blessures moest vervangen voor Stef Menken en Jari van Putten veranderde er niets aan de spelopvatting van de Leusdenaren. Keeper Daan Broere hield RODA overeind met een prachtige redding maar het was Nassim Barkoki die zijn stempel nadrukkelijk op de 1e helft drukte door in de 35e en 45e minuut de 0-2 en 0-3 te scoren. De 0-2 werd gescoord op aangeven van Dave Tolboom en de 0-3 was een prachtig vrije trap die door Barkoki ineens binnen werd geschoten.

In de 2e helft ging RODA onvermoeibaar en onverstoorbaar verder. In de 51e minuut zette Jay Taribuka, na een assist van Mano Bakkenes,  0-4 op het scorebord. Helaas doofde het heilig vuurtje daarna langzaam uit. RODA liet na om De Bilt met een monsterscore in eigen huis te verslaan en De Bilt liep wat ontredderd over het veld. Uit het niets kwam RODA tegen het eind van de wedstrijd toch nog in de problemen. De Bilt scoorde kort na elkaar de 1-4 en 2-4. Gelukkig richtte RODA zich onmiddellijk weer op en liet in de 90e minuut door Julian Koning op aangeven van Tristan de 2-5 aantekenen.

Een mooie en vooral ook verdiende overwinning. Door het puntenverlies van medekoploper Zuidvogels staat RODA nu bovenaan in de 1e klasse met 1 punt voorsprong op de achtervolgers. Zie voor uitslagen en standen:  Uitslagen en standen | Roda '46 Leusden (roda46.nl)

Bij de foto de doelpuntenmakers Mano Bakkenes, Nassim Barkoki, Jay Taribuka en Julian Koning.