RODA 1 wint ook 2e bekerwedstrijd

LEUSDEN - 10 september 2022

Op zaterdag 10 september 2022 werd door RODA 1 de eerste officiële thuiswedstrijd in het seizoen2022/'23 gespeeld. Een bekerwedstrijd tegen VVZA uit Amersfoort stond op het programma.

VVZA bleek zoals verwacht een taaie tegenstander. RODA kwam in de 20e minuut op 0-1 achter door een goal van VVZA'er Remy van Zanten. In de 30e minuut wist Berry Powel zijn traditionele goaltje mee te pakken en bepaalde de ruststand op 1-1.

In de 2e helft kwam de roodzwarten toch weer op achterstand. Maik van Elst scoorde in de 50e minuut namens VVZA 1-2. Ondanks dat RODA daarna niet het niveau aantikte waartoe de spelers in staat moeten worden geacht liep RODA in het laatste half uur van de wedstrijd toch vrij eenvoudig uit naar een 5-2 overwinning. In de 62e minuut scoorde Jasper van Dijk 2-2 door een voorzet van rechts achter zijn standbeen in de touwen te jagen. Tristan Wallet scoorde enkele minuten later de 3-2. En in de laatste minuten van de wedstrijd bouwden Milan Gijsbertsen en Sammy Taj de uitslag uit naar 4-2 en 5-2.

Volgende week zaterdag om 14.30 uur staat de 3e bekerwedstrijd op het programma. Er wordt dan op het sportpark Vermeerkwartier gespeeld tegen buurman CJVV. CJVV is vorig jaar gepromoveerd naar de zaterdag 2e klasse en was in augustus dit jaar de overtuigende winnaar van de laatste editie van het Amersfoortse Voetbal Kampioenschap. Een geduchte tegenstander en tevens een mooie generale repetitie voor de 1e competitie wedstrijd in de week er na.