RODA 1 wint van St Maarten

LEUSDEN - RODA 1 won afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 2-0 van het Nationale Elftal van St Maarten. Voor RODA scoorde nieuwkomer Fabio Hendriksen in de 15e minuut 1-0. Nog voor rust werd door Enzo Borgstijn 2-0 gescoord. Het vernieuwde RODA speelde een prima wedstrijd. Na rust kreeg RODA zelfs een uitgelezen mogelijkheid om de 3e goal te scoren maar de toegekende strafschop werd door de St Maarten keeper gestopt.

RODA trainer Mark Wietsma was zeer tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg al realiseerde hij zich ook wel dat St Maarten niet op volle oorlogssterkte en met optimale motivatie aan de wedstrijd was begonnen.

Sint Maarten bondscoach Piet de Jong was aanmerkelijk minder tevreden. De wedstrijd was bedoeld als laatste wedstrijd voor de officiële interland tegen Frans Guyana die in Fort Lauderdale in de Verenigde Staten gespeeld gaat worden. Een aantal spelers spaarden overduidelijk hun benen om blessures zo vlak voor vertrek te voorkomen.

RODA 1 had geen boodschap aan de problemen van bondscoach De Jong en legde de vinger op de zere plek. Er werd door RODA naar hartenlust gecombineerd. Het plezier en de positieve sfeer spatte van het team af.

RODA 1 heeft afscheid genomen van een aantal spelers die de afgelopen jaren de kern van RODA 1 vormden en richt zich in de komende seizoenen voornamelijk op talentvolle jeugdspelers in combinatie met enkele ervaren oudgedienden. Teneinde de jeugdspelers optimaal voor te bereiden is in het afgelopen seizoen de samenwerking tussen RODA 1 en het RODA'46 opleidingsteam O23-1 nog meer verstevigd.  Veel spelers van O23-1 hebben afgelopen seizoen hun debuut mogen maken in de hoofdmacht. Deze samenwerking heeft er toe geleid dat volgend seizoen 6 spelers van O23 definitief zijn doorgeschoven naar RODA 1. Daarnaast zullen het komende seizoen nog een eens 6 tot 8 spelers in de gelegenheid worden gesteld om mee te trainen met RODA 1 en wellicht zelfs hun eerste speelminuten in de hoofdmacht te maken. Uiteindelijke doel is om elk seizoen het eventuele  vertrek van spelers op te vangen door zelfopgeleide jeugdspelers.

De komende twee weken traint RODA 1 nog enkele keren op dinsdag en donderdag en zal er nog een wedstrijd gespeeld worden. Vervolgens gaan de spelers 5 weken met zomerverlof waarna vanaf 1 augustus de trainingen en wedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen weer worden opgepakt.

Bij de foto de spelers die het afgelopen seizoen hun debuut in RODA 1 mochten maken

Vlnr Ties Kerssies, Sam Mattijsen, Stijn Dijkstra, Junior ten Hoor, Enzo Borgstijn.