Roda’46 – AFC 3-3

(foto: Uitblinker Rida Najib)

Wedstrijd met 2 gezichten

Roda’46  – AFC 3-3

De eerste helft was voor AFC, de tweede helft voor Roda. Logischerwijs moesten beide ploegen de punten delen: 3-3. Enige smetje was dat de gelijkmaker van AFC in de 90e minuut viel. Daar waar de meeste mensen na de 3-2 in de 86e minuut al dachten dat de buit binnen was.

Roda begon sterk en probeerde vooral op de helft van AFC te voetballen. Dit leidde ook direct tot enkele kansjes. Als snel kreeg AFC echter de overhand en schoof meer en meer richting doelman Broere op. Toch was daar opeens Nigel van Zelst. Uit een fraaie counter werd hij op maat bediend door Rida en schoot van dichtbij de 1-0 binnen. AFC zette nog een tandje bij en Roda kwam steeds minder van de eigen helft af. Slechts 6 minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Via een (terechte) penalty van uitblinker aan Amsterdamse zijde Thierry van der Kooye werd het 1-1. Roda had het moeilijk in deze fase en toen dezelfde Thierry vlak voor rust de verdiende 1-2 maakte was duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden. Dat zag ook trainer Kooijman: “We hadden het in onze 4-3-3 opstelling heel lastig om tegen hun 5-3-2 te spelen. Zowel verdedigend als met het druk zetten. In de tweede helft hebben we wat omgegooid en probeerden we zoveel mogelijk 1 op 1 te spelen vanuit een 3-5-2 of 3-4-3. Dat pakte goed uit, want de tweede helft ging aanzienlijk beter.”
In de 66e minuut was daar de beloning. Nadat Tristan de paal had geraakt, reageerde Quentin attent en schoot de 2-2 binnen. Het publiek veerde op, want er leek nog meer in te zitten. Dat gebeurde ook. Roda bleef de aanval zoeken en in de 86e minuut was daar één van de uitblinkers Rida… Hij zette zelf de aanval op, kreeg de bal terug en verschalkte met een fraaie curve-bal de keeper van AFC. Of het nou een schot was of een voorzet op Nigel bleef een beetje in het midden, maar feit was dat Roda de voorsprong had, met nog enkele minuten te spelen. Ook op de andere velden bleken de uitslagen gunstig. Helaas was daar in de 90e minuut wederom plaaggeest Van der Kooye. Met een fraaie actie, waarbij de Roda-verdediging achteraf gezien beter had moeten ingrijpen, maakte hij 3-3. Vlak daarna floot de scheids af. Gemengde gevoelens aan beide kanten. AFC had op basis van de eerste helft meer verdiend, maar mocht zich gelukkig prijzen met de late gelijkmaker. Roda herstelde zich knap in de tweede helft, had in de rust getekend voor een gelijkspel, maar kon balen van de 3-3. Over de hele wedstrijd gezien toch een terechte uitlag waarbij het publiek de winnaar was. Roda handhaaft zich op de vierde plaats en de verschillen in de eerste klasse A blijven klein. Wel moet er volgende week gewonnen worden bij buurman Woudenberg. Kooijman: “We moeten nog 1 wedstrijd volle bak! De derby leeft in Woudenberg en ze hebben de punten hard nodig, dus we zullen alles moeten geven volgende week. Dan kunnen we met een goed gevoel de winterstop in.”
Support Roda in de derby bij Woudenberg. De wedstrijd begint om 14.30.