RODA’46 O23 revancheert zich tegen Hilversum

LEUSDEN – Zaterdag 3 december 2022. RODA won met 3-1 van FC Hilversum. RODA was oppermachtig  en als de RODA spelers hun veldoverwicht wat zorgvuldiger hadden uitgespeeld en verdedigend alerter waren geweest dan had een monsterscore er zeker in gezeten.

RODA kwam op voorsprong in de eerste helft nadat Stijn Dijkstra een door een Hilversum paniekerig weggewerkte inzet van Junior ten Hoor vanaf de rechterkant opnieuw in bracht en Berend Linderman bij de 2e paal op maat bediende (1-0).  Ondanks het grote veldoverwicht kwam Hilversum op 1-1 toen vrijwel het gehele RODA team zich volledig liet verassen door een diepe bal van een centrale verdediger van Hilversum.  De bal viel van grote afstand voor de voeten van één van de Hilversum aanvallers die de bal ongehinderd binnen kon schuiven. Vlak voor rust was het opnieuw Dijkstra die een afgeslagen bal voor doel wist te brengen. Tot ieders verrassing viel de bal echter ineens over de aan de grond genageld staande keeper in het doel (2-1).

In de 2e helft maakte RODA aan alle aspiraties van Hilversum binnen 30 seconden een einde. Junior ten Hoor en Berend Linderman zetten goed druk op de wat onzeker acterende Hilversum verdedigers. Linderman onderschepte de bal en Ten Hoor schoot van buiten het 16 meter gebied de bal door de grabbelende vingers van de Hilversum keeper (3-1).

Maandag 5 december 2022 om 20.30 staat bij RODA op het hoofdveld alweer de volgende wedstrijd voor O23 op het programma. Jonathan is dan de tegenstander.