Roda 46 Zat 2 haalt niet niveau van week ervoor

Na de knappe overwinning vorige week tegen Ajax 2, stond vandaag DVVA 2 op het programma. DVVA bezet de laatste plaats in de competitie, maar wist vorige week wel met 5-1 te winnen van DOVO. Dus de mannen van 2 waren gewaarschuwd voor de wedstrijd van vandaag. Bij winst vandaag zouden we ons eigenlijk al wel redelijk veilig kunnen wanen. De uitwedstrijd werd gewonnen met 2-0, maar was zeker geen makkelijke pot. DVVA heeft veel fysiek sterke voetballers, met behoorlijk wat ervaring in de ploeg.

Vandaag stond Marc van Wijk weer in de goal, en de achterhoede werd gevormd door Brett, Stef, Luuk, en Levi. Het middenveld Mo, Jasper, en Bas, en de voorhoede Niels, Cas, en Thijmen. Op de bank hadden we Wesley, Igor, Dion, en Rick.

DVVA was naar Leusden gekomen voor 3 punten, dat was wel meteen duidelijk vanaf de aftrap. Ze zetten overal op het veld druk op de bal, en Roda had moeite om daar uit te komen. De eerste kans was dan ook voor DVVA, na een klutsbal die voor hun goed viel. Na 20 minuten voetballen was er een mogelijkheid voor Roda, maar de vrije trap ging voorlangs. Roda kreeg maar geen grip op de tegenstander, en kon moeilijk van achteruit opbouwen. De verdediging kon de bal maar spaarzaam kwijt op het middenveld, en gaf door het druk zetten te vaak de lange bal. De voorhoede kon vandaag geen vuist maken tegen het felle DVVA, wat weer betekent dat de verdediging telkens weer in actie moest komen. Inmiddels had de scheidrechter een gele kaart toebedeeld aan de nr 6 van DVVA, en een onterechte gele kaart voor Stef. De leidsman was af en toe wat warrig, en leek soms wat afwezig.

In de rust de groep toegesproken door Jakob hoe de 2e helft het te gaan aanpakken, vooralsnog geen wissels in de rust. Roda start de 2e helft wel goed en Niels kreeg een kans, maar het lukte vandaag maar niet. Dan gaat het 10 minuten in de 2e helft behoorlijk mis, balverlies op het middenveld wordt genadeloos afgestraft. Verdedigend zag het er hier niet helemaal goed uit, en de speler van DVVA zet 3 man op het verkeerde been en schiet de 0-1 binnen. Jakob greep in en bracht Igor voor Jasper op het middenveld, en Wesley kwam er in voor Luuk. 10 minuten later kwam Dion in de ploeg voor Cas, maar ook dat mocht niets meer veranderen aan het wedstrijdbeeld. 10 minuten voor het einde kwam Rick voor Mo op het middenveld erbij, Rick probeerde alles uit de kast te halen, maar het bleef bij 1 afstandsschot. Dion had in de eindfase nog een inzet, maar deze via de kruising hard over het doel.

Mannen, vandaag heb ik niet het Roda gezien van de week ervoor tegen Ajax. Misschien zat het vandaag allemaal niet zo mee, maar ik miste vandaag ook de gretigheid die er vorige week wel degelijk was. We hadden een grote stap kunnen maken bij winst, maar helaas in het voetbal loopt het soms niet zoals je graag zou willen. Volgende week de uitwedstrijd tegen Argon, bereid je goed voor want deze mannen gaan ook voor de 3 punten, dus het zal geen makkelijke wedstrijd gaan worden.

Grensrechter Rick Buunk was
Man of the Match

Een Man of the Match na een verloren wedstrijd ga ik niet geven, de enige die een voldoende haalde vandaag was onze grensrechter Rick Buunk. Dus deze week is de titel voor Rick, hij staat er toch elke week maar weer.