Roda’46 Zat2 weet comeback niet door te zetten

Vandaag (lees zaterdag 8 februari) stond er een lastige pot voor de mannen van Roda’46 zaterdag 2 op het programma: Odin’59 2. Uit hadden we een knappe 3 punten behaald en ook vandaag waren we er van overtuigd dat die punten in Leusden zouden blijven.

Met een 4-4-2 formatie begonnen we aan de aftrap. Micha op goal, achterin Jasper, Robert, Wesley en Brett. Op het middenveld Stef met de punt naar achter, Marijn op rechts, Tim op links en Bas in de punt. In de aanval Denilson en Menno. Op de bank begonnen Thijmen, Jari, Beau, Habib en Dion. Trainer Jakob werd vandaag, na het vertrek van ons zeer gewaardeerde leider Harry, geassisteerd door de geblesseerde interim teamleider Léon en door de geblesseerde tactisch jeugdtrainer Levi. Beide teams staan klaar en het fluitsignaal klinkt. De jonge honden van Roda’46 2 en Bas en Robert hebben afgetrapt.

We waren gewaarschuwd voor de spits van Odin’59. In de uitwedstrijd ging er veel via deze kopsterke spits ook al vroeg in de wedstrijd krijgt de spits een kans na een voorzet van rechts: net over. Roda is wakker en gaat op zoek naar de voorsprong. Een goeie bal van Tim op Menno, Menno trekt voor en Bas weet hem net niet lekker te raken. Niet veel later een goeie combinatie tussen Jasper en Menno, Jasper probeert hem met een beheerst balletje over de keeper te schieten maar de keeper weet hem eenvoudig te pakken. Het spel verliep veel via de rechterzijde en weer was het Menno die met een goeie voorzet Tim weet te bereiken die hem net voorlangs kopt.

Na ongeveer 20 minuten spelen is het Odin dat op voorsprong komt. Een vrije trap van rechts wordt ingekopt op de paal en in de rebound is het een speler van Odin die scherper reageert en de 0-1 weet binnen te tikken. Jammer, kop op en op zoek naar die 1-1 want het was Roda dat het betere spel liet zien. Na 25 minuten spelen krijgt Roda dan ook de kans om die 1-1 binnen te schieten. Weer Menno van rechts met de voorzet, Marijn kan binnen schieten maar de bal is te zacht en wordt van de lijn gehaald. Ook Tim weet in de rebound niet te scoren, de bal gaat naast. Weer vergeten we onszelf te belonen en dan spreekt de Aloude voetbalwet weer: scoor jezelf niet, dan doet de tegenstander het wel: en hoe! De nummer 10 van Odin’59 krijgt de bal op ongeveer 20 meter en krult hem fantastisch in de beugel: 0-2 en dat is dan ook de ruststand.

In de rust besluiten we om iets hoger druk te gaan zetten maar vooral geduldig te blijven en op zoek te gaan naar goals. Trainer Jakob eist dan ook minimaal een punt na 90 minuten en daar gaan we dan ook voor!

Kort na rust krijgen we dan ook gelijk een tweetal kleine kansjes maar het is Odin dat weer sterker is in de lucht: 0-3. Jakob gaat gelijk aanvallend wisselen en brengt Thijmen voor Robert en Jari voor Brett. Thijmen scoorde vorige week na lange blessureleed en kreeg ook vandaag de opdracht om snel een goal te forceren. En dat deed hij! Na een voorzet van links kopte Tim goed door en Thijmen weet van dichtbij binnen te tikken. 1-3. Snel op zoek naar meer goals. En dat gebeurd! Vijf minuten na de 1-3 geeft Stef een fantastische bal op cappie Berghuizen en die neemt de bal knap aan en schiet de bal beheerst binnen: 2-3… zou het dan toch?! Nee.. want Odin is enkele minuten later weer te sterk in de lucht en de bal wordt binnengekopt: 2-4 en dit is dan ook de einduitslag.

Helaas boys, geen punten vandaag maar volgende week moeten we er weer staan als collectief! Een belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent WV-HEDW staat op het programma en deze moet daarom ook gewonnen worden! Drie punten is een extra meter van mij!