Roda’46 Zat2 wint na twee verliesbeurten

Niels van Ancum was Man of the Match

Na twee keer te hebben verloren werd het weer eens tijd voor een driepunter voor de mannen van zaterdag 2. Dat moest vandaag dan maar gebeuren tegen Odin 59 in Heemskerk, deze ploeg werd vorig seizoen kampioen en zou nog een hele klus worden. Een aanvallend zeer sterke ploeg in het vorige seizoen, dus de tactiek moest worden aangepast. Zo gingen we vandaag met 5 verdedigers een blok zetten om de aanval van Odin op te vangen, om zo in ieder geval geen tegengoal te hoeven incasseren. Donderdagavond is hier dan ook op getraind, en de verdedigers wisten hoe dit ingevuld moest worden.

Vandaag de beschikking over vier wissels, Mauro moest helaas om privéomstandigheden afmelden. Door de afwezigheid van Robert en Luuk (beide geblesseerd) was het centraal achterin even kijken hoe dit ingevuld moest worden. In overleg met Bas Berghuizen ging hij die rol invullen, met zijn ervaring zou hij dan de achterhoede goed neer kunnen zetten. De basis 11 vandaag, Bas op de goal, Jari, Bas, Wesley, Brett, en Pim vormden de verdedigende muur. Middenveld Marijn, Beau, en Mo en de aanval Leon, en Niels. Habib, Levi, Indy en Dion begonnen in de wissel.

In de warming-up gaf Marijn aan dat hij zich niet lekker voelde, maar ging het toch proberen. Uiteindelijk heeft hij het een helft volgehouden en moest er toen toch af. Roda begint goed aan de wedstrijd, en al snel blijkt dat Odin niet meer de ploeg is van het seizoen ervoor. De sterke spits stond er nog wel, en was lastig te bespelen voor onze niet al te grote verdedigers. Maar tot grote kansen kwam de spits niet zo bleek na 90 minuten. De ploeg van Odin toonde zich kwetsbaar achterin, en daar wist Roda goed gebruik van te maken. Niels werd regelmatig gezocht en in de 16e minuut werd hij gevloerd in de zestien, waarop de bal op de stip ging en Bas beheerst de 0-1 binnen schiet.

Na de 0-1 wordt Odin wat feller, en Roda kreeg het wat lastiger om te voetballen. Maar tot echte grote kansen komt het niet voor Odin, en Roda blijft geconcentreerd voetballen. Na een onderschepping van Pim die gelukkig weer na een lange blessure minuten kan gaan maken, komt de bal bij Leon die met grote passen richting de goal gaat. Met een lob wilde hij de bal binnen schieten, maar de keeper redt. Uit de corner die daaruit voort kwam was er scrimmage voor de goal van Odin, en Pim weet de bal binnen te schuiven in een uiterste poging, en Roda staat in de 38e minuut op een 0-2 voorsprong.

In de rust komt Levi in de ploeg voor Pim, en Dion komt erin voor Marijn. Niels gaat op de 10 positie spelen, Mo een linie terug, en Dion gaat met Leon in de voorhoede spelen. Roda start de 2e helft weer prima en Levi stoomt op via de linker kant, alleen de eindpass was net niet goed om een kans te creëren. Waar wij dachten dat Odin de 2e helft vol druk zou gaan zetten, was dat niet aan de orde en Roda bleef de betere partij. Roda kreeg zo u en dan wel kansen via een verrassend schot ineens van Dion, die net over ging. Via Leon die iets te vroeg de trekker over wilde halen, en misschien beter had af kunnen leggen. Maar ja een spits die het niet probeert is geen echte spits.

Habib en Indy komen ook in de ploeg voor Mo en Beau, beiden raakten geblesseerd bij een botsing van een aantal spelers. Beide hadden een prima invalbeurt, Indy zat er bovenop, en liet de bal snel rondgaan. Habib was sterk in zijn duels en hield de bal goed vast. In de 89e minuut veroverde Habib dan ook de bal, en bracht met een uitstekende steekpass Dion in stelling, en schiet de 0-3 binnen. Nog een vrije trap voor Roda in de slotfase, maar Bas schiet de bal net naast. Mannen, een geweldige teamprestatie vandaag, met zijn alle gestreden tot de laatste minuut en een prima pot op de mat gelegd.

Maar ik wil toch 1 speler eruit halen die ook Man of the Match is geworden, Niels van Ancum was vandaag een kwelgeest voor de verdediging van Odin. En Niels, zoals je vandaag hebt gespeeld met passie en bezieling, dan ben je echt een meerwaarde voor ons team. En je hoeft zelf niet gescoord te hebben om goed te voetballen. Vandaag heb je anderen laten scoren door je goede spel en inzet. Ik heb van je genoten vandaag, en houd deze lijn vast.

Het is ook weer geweldig dat Pim van Dongen hersteld is van een zware knieblessure, en hij weer in de opbouw zit van wedstrijdritme en fitheid. Maar wat ik tot nu toe gezien heb Pim is dat geen probleem, je bent sterker dan ervoor als het zo zie.