RODA beloften verslaan Jonathan

ZEIST - Zaterdag, 17 september 2022

In de 3e competitiewedstrijd van het seizoen mocht RODA JO23-1 aantreden tegen Jonathan uit Zeist. RODA bleek al gauw een maatje te groot. RODA begon fel en geconcentreerd wat in de 3e minuut de 0-1 opleverde. Enzo Borgstijn legde de bal panklaar voor Finn Arts die de bal onhoudbaar voor de keeper in de touwen schoot. Na 10 minuten werd het 0-2. Deze keer was het Enzo die op aangeven van Berend Lindeman scoorde na geweldig voorbereidend werk en een mooie steekbal van Stijn Dijkstra. In de 20e minuut was het opnieuw Enzo die het 3e RODA doelpunt liet aantekenen op een voorzet van Stijn.

Een moment van verslapping leverde een minuut later echter meteen een tegendoelpunt voor Jonathan op. De wedstrijd bloedde wat dood. Lang bleef 1-3 op het scorebord.

De gemakzucht leek in het team te sluipen met te veel foute passes en onderscheppingen tot gevolg. Desondanks kende RODA vlak voor rust een opleving. Enzo scoorde 1-4 op aangeven van Stijn.

In de 2e helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. RODA was oppermachtig maar speelde in een te traag tempo om Jonathan te verontrusten. Keer op keer kon de verdediging van Jonathan zich hergroeperen. Halverwege de tweede helft was het toch weer raak. Enzo scoorde zijn 4e doelpunt van de dag met dank aan Mees die hem op maat bediende. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd bepaalde Jeroen den Uyl de eindstand op 1-6 met een mooie droge knal vanaf de rand van het 16 meter gebied.

Al met al weer een prima overwinning. Volgende week zaterdag spelen de RODA beloften om 12.15 uur thuis op veld 1 tegen Waterwijk JO23-1.  U bent van harte uitgenodigd om onze jongens aan te komen moedigen.

Bij de foto's: spelbeelden uit de wedstrijd Jonathan - RODA