Roda dik verdiend langs SV Huizen

Roda dik verdiend langs VV Huizen: 3-1
Het had weer even geduurd, maar Roda Zaterdag deed afgelopen weekend van zich spreken en won mede door een uitstekende tweede helft met 3-1 van Huizen. Het publiek zag weer goed en aanvallend voetbal. Hopelijk kunnen de mannen van trainer Romp dit volhouden in de aanloop naar de nacompetitie…

Na enkele goede gesprekken en een analyse van tegenstander Huizenafgelopen week, begon Roda goed aan de wedstrijd. Hoewel Romp tevreden was over het spel, werden er echter nog niet veel grote kansen gecreëerd. Gelukkig voor Roda werd Huizen op enkele speldenprikjes na ook niet gevaarlijk. Het was daarom extra zuur dat Huizen vanuit de omschakeling al in de 8e minuut op voorsprong kwam. Tegen de verhouding in, en het veldspel was op zich goed, maar onbewust was er menigeen die dacht: “Het zal toch niet. Daar gaan we weer…” De 0-1 bleek ook de ruststand.
Romp brengt Maties van Heesbeen voor CharifEsadik en ook in de tweede helft begint Roda sterk. Dit keer leidt het gelukkig wel tot een treffer. In de 47e minuut scoort Nigel van Zelst na voorbereidend werk van MennoMajolee. Roda gaat direct op zoek naar meer en laat weer het goede voetbal zien waarmee de eerste periode werd gewonnen. Een goeie tien minuten later is het weer raak. Daan Banning zet fraai voor op Mitchell van der Veer, die de bal keihard op de paal schiet. Maar als een echte spits schiet Nigel de rebound hoog in de touwen: 2-1. Hoewel Huizen eigenlijk niet meer gevaarlijk kan worden, blijft Roda goed doorgaan. De beloning komt in de 66e minuut als Jesper van Dalen met een mooi stiftje de bevrijdende 3-1 op het bord brengt. Hoewel Roda meer had kunnen scoren, blijkt dit de dik verdiende eindstand. Met de nacompetitie in het vooruitzicht een mooie opsteker voor Zaterdag1. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd bij ARC (14.30), dat met 2 punten achterstand op koplopers AFC en DHSC nog kampioen kan worden. De week erop sluit Roda het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen BOL, om een week later te proberen om via de nacompetitie de Hoofdklasse te bereiken. Hierbij kunnen ze uiteraard alle steun gebruiken!