RODA doet Zuidvogels pijn

RODA '46 verslaat titelkandidaat Zuidvogels met 1-2.

Deze week een doordeweeks programma. Dus speelde RODA '46 op dinsdagavond een uitwedstrijd tegen de nummer 2 Zuidvogels. Ondanks een goed begin van RODA kopte Zuidvogels al na 12 minuten de 1-0 binnen. RODA bleef niet bij de pakken neer zitten en sloeg onmiddellijk terug. In de 14e minuut ontsnapte Nassim Barkoki aan de linkerkant en gaf een prima voorzet op Tristan Wallet die de bal in de verre hoek tikte.

Nog geen 5 minuten later brak Berry Powel door de verdediging van Zuidvogels met een overtreding op de sluwe spits tot gevolg. Mano Bakkenes slingerde de vrije bal met uiterste precisie op het hoofd van Quinten Riphagen die RODA feilloos naar 1-2 kopte.

Het publiek ging er eens goed voor zitten. De reputatie van veel scorende ploeg was RODA vooruit gesneld. Dit kon wel weer eens een doelpuntrijke wedstrijd worden. Niets was echter minder waar. Natuurlijk willen de RODA '46 mannen het publiek vermaken. Maar langzaam maar zeker groeit er ook steeds meer volwassenheid in de jonge ploeg. "Vermaak is mooi, maar punten zijn beter" leek er tussen de oren van de mannen te zijn gestampt.

Een fel aanvallend Zuidvogels liep zich in de 2e helft stuk op de geconcentreerd spelende en goed verdedigende rood zwarte defensie. RODA goalie Laurens Reincke (zie foto) werd niet meer gepasseerd waardoor RODA een mooie 1-2 overwinning binnen sleepte.

Verslag website Zuidvogels: Zuidvogels struikelt over Roda'46 (1-2)

Aanstaande zaterdag 14 mei 2022 speelt RODA '46 om 15.00 uur thuis tegen Montfoort S.V. Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden met goed verzorgd voetbal en veel doelpunten.