RODA en LRC spelen gelijk

LEUSDEN - vrijdag 26 augustus 2022

Tegen LRC speelde RODA een moeizame oefenwedstrijd. De gasten uit Leerdam, die vorige jaar jaar nog competitietegenstander waren, hadden zich goed ingesteld op het RODA spel.

In de 15e minuut werd het 0-1 na een sliding binnen het 16-meter gebied die door de scheidsrechter als overtreding werd aangemerkt. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten. Na een half uur spelen kwam de gasten zelfs op 0-2 nadat een van de aanvallers na een pass door het centrum ongehinderd op RODA doelman Daan Broere af kon lopen.

In de 2e helft kwam RODA terug in de wedstrijd. Dat leidde in de 54e minuut tot de aansluittreffer van Mano Bakkenes (zie foto). Een vrije bal van buiten het 16 meter gebied werd door Bakkenes met uiterste precisie in de kruising van het doel gejaagd. RODA liet in deze fase van de wedstrijd het beste van haar spel zien. Dit werd in de 62e minuut bekroond door Jay Taribuka die na goed voorbereidend werk van Jari van Putten en Jhaniro Prudencia de 2-2 binnen schoot.

In het resterende gedeelte van de wedstrijd kwam er geen verandering meer in de stand. Een gelijkspel waar de trainers misschien niet helemaal tevreden mee waren maar die gezien het verloop van de wedstrijd wel een goede afspiegeling van de krachtsverhouding was.

Op dinsdag 30 augustus 2022 staat de volgende oefenwedstrijd voor RODA zaterdag 1 alweer op het programma. Om 20.15 wordt er thuis gespeeld tegen Bennekom. U bent natuurlijk allemaal weer van harte welkom om onze jongens aan te moedigen.