RODA laat punten liggen in Gouda

GOUDA – zaterdag 24 september 2022

RODA 1 speelde een moeizame wedstrijd.  In tegenstelling tot vorige week in de bekerwedstrijd tegen CJVV lieten de Leusdenaren in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Olympia uit Gouda maar een fractie van hun mogelijkheden zien. Ondanks een paar open kansen aan beide zijden bleef de bloedeloze 0-0 de hele wedstrijd op het scorebord staan.

Grote kansen waren er voor de Olympia aanvallers die zowel in het begin van de 1e helft als in het begin van de 2e helft voor het RODA doel verschenen maar in vrijstaande positie de bal wild over het doel schoten. Daar stonden een paar kleine plaagstootjes van RODA tegenover. De grootste mogelijkheid voor RODA kwam op naam van Tristan Wallet die in de 1e helft iedereen passeerde maar zijn ingeschoten bal van achter de lijn uit het doel zag gegleden. De scheidsrechter ging niet in op de protesten van de RODA spelers en bleef bij zijn constatering dat de bal niet over de lijn was geweest. Daar stond een in de laatste minuten van de wedstrijd afgekeurd doelpunt van Olympia tegenover. De Olympia aanvaller gleed een voorzet in het RODA doel waarbij hij de bal met zijn arm mee nam. Ook hier bleef de scheidsrechter bij zijn standpunt en kende geen doelpunt toe.

Na afloop waren de toeschouwers het er wel over eens dat 0-0 de krachtsverhoudingen tussen beide tams het beste weer gaf. Jammer dat RODA in deze eerste wedstrijd van het seizoen z’n visitekaartje nog niet af heeft kunnen geven. Maar dat daar verandering in gaat komen staat als een paal boven water. Het team moet in staat worden geacht meer uit hun mogelijkheden te halen dan ze in Gouda lieten zien.

Uitslagen en standen | Roda '46 Leusden (roda46.nl)