RODA O23-1 begint seizoen sterk

LEUSDEN - 3 september 2022

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen liet RODA O23-1 meteen zien waartoe het in de 3e divisie in staat moet worden geacht. Het team overklaste de beloften van Soest. De 8-0 op het scorebord aan het eind van de wedstrijd was maar een flauwe afspiegeling van de krachtsverhouding.

Zie link voor de overige uitslagen en stand: Uitslagen-en-standen RODA ’46 JO23-1

RODA was veel in balbezit en en probeerde door het spel snel te verplaatsen een gaatje te vinden in de hechte Soester verdediging. Soest hield een groot gedeelte van de 1e helft stand. Echter in de 34e minuut wist Dennis met een bekeken afstandsschot de keeper te verrassen. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan. De 2-0 werd in de 42e minuut binnengeschoten door Finn op aangeven van Semmi en in de 45e minuut bepaalde Junior met een mooie individuele actie de ruststand op 3-0.

In de 2e helft liep RODA onder het toeziend oog van de goed leidende scheidsrechter J. Beckers uit naar 8-0 door doelpunten van Berend op aangeven van Junior (55e min), Enzo na een steekbal van Junior (57e min), Junior na een voorzet van Enzo (62e min), Junior na een mooie opening van Finn op Enzo (70e min) en als laatste Berend die in de 75e minuut de bal van de voet van een verdediger wist af te pikken en zich daarna zelf beloonde met de zijn 2e goal van de dag.

Het enige wat RODA verweten kan worden is dat  zowel in de 1e als 2e helft een paar onnodige kansen weg werden gegeven. Keeper Birre Amersfoort stond echter op z'n plaats en wist met een paar mooie reddingen een tegendoelpunt te voorkomen.

Volgende week zaterdag speelt RODA O23.1 al om 10.30 haar 2e wedstrijd van het seizoen. FC Hilversum is op sportpark Crailoo de gastheer.