RODA O23 speelt gelijk tegen Spakenburg

SPAKENBURG – zaterdag 20 augustus 2022

Ook RODA O23 heeft haar 1e oefenwedstrijd achter de rug. Het eveneens in de 3e divisie uitkomende Spakenburg was de gastheer.  Omdat een aantal spelers waren aangesloten bij RODA 1 bestond het team uit een mix van O23 en O18 spelers.

Net zoals bij RODA 1 werd er ook bij O23 aan de lopende band gewisseld. Alle spelers kregen volop gelegenheid om aan hun conditie en wedstrijdritme te werken.

In de eerste helft werd RODA teruggedrongen op eigen helft en moest het spel aan Spakenburg laten. Dit resulteerde na 15 minuten in een 0-1 achterstand. Echter korte tijd later wist Berend Linderman, na een mooie combinatie,  de bal met een geweldige volley hoog in het net te knallen.

Na de 1-1 ruststand kreeg RODA in de 2e helft wat meer vat op het spel. Toch waren het de Spakenburgers die 2-1 wisten te scoren. Het spel golfde daarna wat op en neer. Zo'n 10 minuten voor het laatste fluitsignaal zette Sam Mattijsen met een mooie inspeelpass Rick Oostrum aan het werk. Rick dook onverwachts op voor zijn directe tegenstander en kon daarna met de Spakenburger defensie op z’n hielen ongehinderd op de doelman afstormen. Met de punt van zijn schoen bepaalde hij vervolgens de eindstand op 2-2.