RODA overtuigend langs GRC

Afgelopen zaterdag speelde RODA ’46 tegen GRC'14 uit Giessen. Vooraf werd een lastige wedstrijd verwacht. Echter daar bleek in eerste instantie niets van. RODA kwam vrij eenvoudig op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Nassim Barkoki en Berry Powel. RODA legde prima verzorgd spel op de mat waardoor ze in dat stadium van de wedstrijd heer en meester waren. Toch zag GRC in het laatste gedeelte van de eerste helft kans om te scoren waardoor de teams met 1-2 de rust in gingen.

In de 2e helft lukte het RODA niet om het goede niveau van het eerste half uur weer op te pakken. Tot overmaat van ramp wees de scheidsrechter een kwartier voor het eind van de wedstrijd ook nog eens resoluut naar de strafschopstip toen Jari van Putten een GRC speler onreglementair ten val bracht. Met dit buitenkansje wist GRC wel raad ….2-2.

RODA leek wakker te schrikken en rechtte z’n rug.  Een mooi afstandsschot van Nassim Barkoki leverde enkele minuten later alweer de 2-3 op. RODA speelde de wedstrijd daarna soeverein uit.  De fysiek sterke Oscar Cardoze heerste als een veldheer in het centrum van zijn verdediging waardoor RODA niet meer in de problemen kwam. Jasper van Dijk maakte aan alle illusies van de Giessenaren een eind door 5 minuten voor het laatste fluitsignaal de 2-4 te scoren.

Een mooie overwinning voor de roodzwarten met een prima eerste half  uur en een overtuigend laatste kwartier. Langzaam maar zeker groeit het team naar een hoger niveau wat veel hoop geeft voor de laatste 2 maanden van het seizoen.

Bij de foto: Nassim Barkoki die 2x scoorde.