RODA uitgeschakeld na strafschoppen

LEUSDEN, donderdag 20 oktober 2022

In de 1e ronde van de knock out fase van de beker werd onder grote publieke belangstelling de wedstrijd RODA - Scherpenzeel gespeeld. Na voorbereidend werk van Tristan Wallet kwamen de RODA mannen halverwege de 1e helft door een mooie schuiver van Nassim Barkoki op een 1-0 voorsprong. In de 2e helft zag Scherpenzeel kans om uit een vrije trap de gelijkmaker te scoren. Uiteindelijk moest een strafschoppenserie bepalen wie er door mocht gaan naar de volgende ronde. Hierin toonde Scherpenzeel zich de gelukkigste (6-7).

RODA laat zich steeds meer gelden als een onneembare vesting. Ook tijdens deze wedstrijd werd al snel duidelijk dat bij de rood zwarten weinig te halen valt.  Na het openingsoffensief van Scherpenzeel, waarin keeper Jerre Liebregts een paar keer reddend moest optreden, bleken de koplopers uit klasse 1A en 1D goed aan elkaar gewaagd. RODA speelde een degelijke en volwassen wedstrijd. Beide teams kregen mogelijkheden op de overwinning maar maakten geen gebruik van de hun geboden kansen.

Dit weekend wordt er niet gevoetbald door de RODA hoofdmacht. De week erna, op zaterdag 29 oktober 2022 te 15.00,  staat de eerstvolgende competitiewedstrijd weer op het programma. Op het Buiningpark is RODA dan gastheer voor ZOB uit Zuid Oost Beemster nabij Purmerend.  Dit belooft weer een mooie en spannende wedstrijd te worden tegen het team wat maar 1 verliespunt minder dan RODA heeft.

Zie de prachtige foto's van de wedstrijd gemaakt door Rafael Taribuka:    RODA’46 – Scherpenzeel 20 oktober 2022