RODA verliest onfortuinlijk van Sliedrecht

Afgelopen zaterdag verloor RODA ’46 wat onfortuinlijk met 1-2 van Sliedrecht. Gedurende de gehele wedstrijd deden beide teams niet veel voor elkaar onder.  Verschil tussen beide teams is dat Sliedrecht op sommige posities fysiek sterker was en aan het eind van de wedstrijd wat fitter oogde terwijl RODA ’46 het vooral moet hebben van goed verzorgd positiespel en technisch wat meer bagage in huis lijkt te hebben.

In de rust stond Sliedrecht door een goede getimede kopbal en een mooie vrije trap die onhoudbaar in de kruising verdween op een 0-2 voorsprong. In de 2e helft werd de spelbedoeling van RODA ’46 voor het laatste gedeelte van het seizoen steeds meer duidelijk. Uiteraard zijn er na de trainerswissel van 2 weken geleden wat accenten verlegd. Helaas is er midden in het seizoen geen ruimte om deze veranderingen er rustig in te slijpen. Zoals trainer Mark Wietsma kort en bondig samenvatte: “Ik was zeer te spreken over de organisatie zonder de bal. Dat voerden de spelers prima uit. Uit spelsituaties kwamen we ook eigenlijk niet in de proberen voor de goal. Volgende stap is om deze situaties nu ook gaan benutten om de bal vaker te veroveren zodat we  meer in balbezit komen. Daarmee komen we meer in onze kracht waardoor we vervolgens onze manier van spelen meer kunnen gaan opleggen aan de tegenstander”.

Na zo ‘n 10 minuten in de 2e helft maakte clubtopscoorder Tristan Wallet op aangeven van Berry Powel de aansluitingstreffer. RODA ging op jacht naar de gelijkmaker maar stuitte op een hardwerkende tegenstander die weinig ruimte weg gaf.  Langzaam vloeiden de krachten weg waardoor RODA ’46 uiteindelijk met 1-2 z’n meerdere moest erkennen in de nummer 3 in de stand.

Opmerkelijk was dat jeugdspeler Jerre Liebregts zijn debuut mocht maken in de hoofdmacht van RODA ’46. Omdat vorige week keeper Daan Broere in de wedstrijd tegen Huizen zijn sleutelbeen had gebroken is Jerre Liebregts doorgeschoven vanuit JO19.1 naar het 1e elftal en stond hij tegen Sliedrecht onder de lat. Jerre speelde een prima wedstrijd en heerste zelfverzekerd en geroutineerd in zijn doelgebied. Aan niets was te merken dat hij zijn debuut maakte.

Volgende week zaterdag 9 april 2022 om 14.30 staat de uitwedstrijd tegen SVL op het programma. SVL heeft het moeilijk dit seizoen en vecht tegen degradatie. Een gewaarschuwd mens telt voor 2. In Langbroek zullen ze de punten niet cadeau geven.

Op de foto: centrale verdediger Stef Menken