RODA verliest van 4e divisionist CSV Apeldoorn

APELDOORN – dinsdag 16 augustus 2022

Vandaag stond de 2e voorbereidingswedstrijd voor RODA 1 op het programma. Deze keer was het een uitwedstrijd tegen het in de 4e divisie uitkomende CSV Apeldoorn. Het werd een lastige wedstrijd waarin CSV liet zien in dit stadium van de voorbereiding een stapje verder te zijn dan RODA ’46. Na een ruststand van 3-1 in het voordeel van CSV bouwde de thuisclub in de 2e helft de voorsprong uit naar 5-1.

Teneinde de RODA spelers in dit stadium van het seizoen niet te zwaar te belasten bestond het team wederom uit een mix van A-selectie en O23 spelers waarbij iedereen een helft speelde. Spelritme krijgen en conditie opbouwen was het motto van de dag waarbij er natuurlijk ook gekeken werd naar de ontwikkeling van speelwijze en samenstelling van het team.

Het eerste kwartier van de wedstrijd oogde als een gelijk opgaande strijd. Dit bleek slechts schijn. Met een paar flitsende acties werd de RODA defensie uit elkaar gespeeld en stond het 2-0. Tien minuten voor rust scoorde Enzo Borgstijn 2-1 op aangeven van Nassim Barkoki. Echter kort daarna bepaalde CSV de ruststand op 3-1.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Bij RODA kwamen er met name veel O23 spelers in het veld. Ondanks het veldoverwicht van CSV creëerde RODA ook nog enkele mooie kansen. Junior ten Hoor zag zijn inzet op de lat eindigen en de 20 minuten voor tijd in het veld gekomen Tristan Wallet bleek een welkome aanvullende impuls voor de RODA hoofdmacht.

Ondanks de uitslag toch een prima wedstrijd voor RODA '46. CSV legde de vinger een paar keer op de zere plek. De RODA spelers zullen daar zeker van geleerd hebben en er hun voordeel mee doen.