RODA 1 verslaat SDVB

LEUSDEN – dinsdag 13 september 2022

RODA 46 – SDVB  2-0 (1-0)

De oefenwedstrijd RODA - SDVB was er één  met 2 gezichten. Nu de competitie steeds dichterbij komt hebben trainers de neiging om zo veel mogelijk spelers nog 1x te willen zien. Bij RODA kregen alle 20 selectiespelers ongeveer evenveel speelminuten. Het in de 4e divisie uitkomende SDVB had een team samengesteld bestaande uit een mix van A-selectie en O23 spelers.

De eerste helft was van beide kanten niet sterk. RODA spelers grossierden in foute passes. Het team leek zoekende naar eenvoudige oplossingen maar leek de sleutel naar succes maar niet te kunnen vinden. Desondanks kwam RODA op voorsprong.  De als linksback opgestelde Dave Tolboom kreeg in de 37e minuut de bal op eigen helft aangespeeld en besloot aan een lange rush te beginnen. Wellicht tot zijn eigen verrassing werd hem nauwelijks  een strobreed in de weg gelegd waarna hij zijn mooie actie bekroonde door de keeper met een afstandsschot te verrassen.

De 2e helft liet een veel sterker RODA zien. De roodzwarten toonden meer felheid en scherpte. Er werd fris gevoetbald, er was veel beweging, goed positiespel en ballen werden snel terugveroverd. In deze fase van de wedstrijd was RODA de tegenstander uit Barneveld op alle fronten de baas. De 2-0 werd in de 72e minuut gescoord door Jasper van Dijk. Van Dijk stiftte de op maat aangesneden steekbal van Tristan Wallet met veel gevoel over de SDVB goalie in het doel.

Trainer Mark Wietsma gevraagd naar zijn beeld van de wedstrijd reageerde: “Ik vond dat we over de hele wedstrijd wel goed speelden, maar de tweede helft beter waren aan de bal en ook sneller druk kregen op de bal. We hielden de bal langer in de ploeg waardoor we SDVB verder terug konden dwingen en ook snel de bal terug veroverden. We lieten alleen na om in het eerste kwartier na rust al meer goals te maken.”

Zaterdag a.s speelt RODA de 3e bekerwedstrijd van dit seizoen. Om 14.30 wordt er afgetrapt bij CJVV. Naar verwachting een mooie derby waarbij 2e klasser CJVV tot op het bot gemotiveerd zal zijn om te laten zien dat ze klaar zijn voor de in de 1 klasse uit komende Leusdenaren.