RODA verslaat SVL

In een meer spannend dan goede wedstrijd wist RODA ’46 afgelopen zaterdag opponent SVL uit Langbroek te verslaan. RODA begon slordig aan de wedstrijd en leek in het beginstadium niet opgewassen tegen het fysieke spel van SVL.  SVL toonde veel karakter, maakte gebruik van hun fysieke kracht en was daardoor sterker in de duels. Desondanks leverde dit geen doelpunten op.

Na ongeveer een half uur wist Berry Powel de buitenspelval te omzeilen en stevende af op de eerste kans voor RODA. Helaas stak de assistent scheidsrechter gedecideerd zijn vlag in de lucht wegens buitenspel. Meteen daarna ontstond er een situatie voor het RODA doel waarbij door de spits van SVL handig een strafschop werd uitgelokt.  Was het 2 weken geleden in de wedstrijd tegen Huizen nog de debuterende JO18 keeper Birre van Amersfoort die een strafschop keerde. Tegen SVL was het de uitblinkende JO19 keeper Jerre Liebregts die de strafschop van SVL pareerde.

Hiermee brak een betere fase voor RODA aan. De mannen van trainer Mark Wietsma kwamen beter in de wedstrijd en voerden het tempo op. Vlak voor rust zette Menno Majolee met een bekeken balletje Jasper van Dijk voor de keeper die met een mooi lobje over de SVL keeper de eerste goal van de wedstrijd wist aan te tekenen. Kort daarop brak Tristan Wallet door de SVL verdediging en werd op de rand van het 16 meter gebied ten val gebracht. De vrije bal ging via de muur net naast het doel waardoor RODA met 0-1 de rust in ging.

Na rust was het voor SVL “pompen of verzuipen” terwijl het bij RODA “alle hens aan dek” was.  SVL had wind mee en joeg alle ballen in hoog temp naar voren. Echter daarmee hadden ze “buiten de waard gerekend”. In het doel van RODA stond Jerre namelijk als een “rots in de branding” alle ballen als “rijpe appeltjes” uit de lucht te plukken.

Langzaam tikten de minuten weg en steeg de spanning. Vooral toen een corner van SVL onberispelijk binnen gekopt werd leek RODA toch nog “het deksel op de neus te krijgen”. De assistent scheidsrechter had echter geconstateerd dat de cornerbal achter de lijn was geweest waardoor de luid juichende SVL spelers tot hun grote verontwaardiging zagen dat RODA een doeltrap in plaats van een aftrap kreeg toegekend. Om het nog erger te maken voor SVL zette RODA in de daarop volgende aanval de sluwe spits Berry Powel vrij voor de keeper van SVL die met dit buitenkansje wel raad wist en 0-2 als eindstand op het scorebord zette.

Zoals trainer Mark Wietsma verwoordde: “Het tempo aan onze kant lag in het begin van de wedstrijd te laag. Jerre pakte een goede penalty. Daarna speelden we goed en scoorden 0-1 en hadden kans op 0-2. In de 2e helft hadden we moeite om tegen de wind in te spelen. Bij cornerballen werd het nog wel even gevaarlijk maar uiteindelijk braken we een aantal keren uit en scoren terecht 0-2”.

Een belangrijke overwinning voor RODA die langzaam toewerkt naar een mooi slot van het seizoen.