Roda wervelt langs ARC

5-2 overwinning met hattrick Van Zelst

Met schorsingen voor Mitchell van der Veer en Stefan van Ginkel, een nog niet volledig fitte Tim van den Ham en een geduchte tegenstander (ARC) leek Roda zaterdag een moeilijke middag tegemoet te gaan. Niets was minder waar. Met bij vlagen schitterend voetbal en een hattrick van Nigel van Zelst werd ARC uit Alphen a/d Rijn met 5-2 verslagen.

Roda schoot uit de startblokken. Een fraaie vrije trap van Freek van Belzen werd al na een minuut binnengekopt door Maties van Heesbeen: 1-0! Roda bleef met vlot combinatiespel de aanval zoeken en noteerde meerdere kansen. Een knap schot van Nigel ging net over, Gilbert Ilaria raakte de lat en wederom Nigel miste net de goal na een mooie pass van Jesper van Dalen. Na een kwartier werd het aanvalsspel toch beloond. Jesper stuurde Nigel met een steekbal op de keeper af en de spits rondde koelbloedig af. Een kleine tien minuten later raakte Daan Banning de paal. De rebound was wederom voor de attent meegelopen Nigel van Zelst. Met 3-0 leek Roda op rozen te zitten. Toen de van Saestum overgekomen spits in de 35e minuut met een hard schot de 4-0 maakte en zijn eerste hattrick voor Zaterdag1 noteerde leek de wedstrijd gespeeld. Er was eigenlijk weinig aan te merken op het spel en het publiek vermaakte zich mede door het prachtige weer uitstekend. Helaas voor Roda verslapte de ploeg vlak voor rust. Door slordige fouten aan Roda-zijde wist ARC vanuit het niets op 4-1 en vlak voor rust zelfs op 4-2 te komen. Werd het dan toch nog spannend?
Trainer Romp baalde vooral van deze momenten: “In plaats van zelf de vijfde te maken, waarmee de wedstrijd eigenlijk klaar is, geven we op gemakkelijke wijze twee goals weg en laten we ARC er weer in geloven. Die fouten moeten er echt uit op dit niveau.”

Ook in de tweede helft begon Roda sterk. In het eerste kwartier was Daan Banning twee maal dicht bij de bevrijdende 5-2. Stef Menken werd gewisseld voor Tim van den Ham, die na zijn blessure weer minuten kon maken in het eerste elftal. Jasper van Dijk verving even later CharifEsadik en Cedric Sangwa kwam in het veld voor Daan Banning. Roda kwam de tweede helft eigenlijk niet meer in de problemen. Een klein kwartiertje voor tijd leek Nigel zelfs zijn vierde van de middag te maken, maar na lang overleg tussen scheids- en grensrechter werd zijn goal afgekeurd. In de 88e minuut kreeg Roda dan toch loon naar werken. Jesper omspeelde fraai de keeper van ARC en maakte de beslissende 5-2. Het publiek zag zaterdag een zeer sterk spelend Roda. ARC dat toch wordt gezien als een van de sterkere ploegen in de competitie werd overtuigend verslagen. Doordat geen enkele ploeg nog zonder puntverlies is, hebben de rood-zwarten met deze overwinning aansluiting gevonden bij de subtop. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen BOL (Broek op Langedijk) dat net als Roda op 4 punten staat. Aanvang: 14.30.