RODA wint 1e oefenwedstrijd

Op zaterdag 13 augustus speelde RODA '46 tegen 2e klasser CSW uit Wilnis. Deze eerste wedstrijd in een reeks van oefenwedstrijden ter voorbereiding op het seizoen 22/23 werd gespeeld op de nieuwe grasmat van het hoofdveld van het Buiningpark. De RODA hoofdmacht bestond uit een mix van spelers uit de A-selectie en O23. De volgende spelers kwamen binnen de lijnen:

• Junior ten Hoor

Trainer Mark Wietsma (zie foto) gaf alle spelers evenveel speelminuten waardoor het team in verschillende samenstellingen speelde. Dat het jonge RODA met goed verzorgd positiespel een maatje te groot was voor CSW werd al gauw duidelijk. Dit werd echter niet in de stand uitgedrukt. De ruststand was 0-0.

In de 2e helft kwam er een hele batterij aan verse krachten in het veld. De scheidsrechter was al gauw genoodzaakt naar de strafschopstip te wijzen nadat er een overtreding op een van de RODA spelers was gemaakt. De toegekende strafschop werd echter gemist.

Korte tijd later scoorde RODA echter toch de winnende treffer. Op aangeven van Finn Arts kon de geheel vrijstaande Sam Mattijssen ongehinderd de 1-0 binnen knikken. RODA creëerde daarna wel een overwicht maar sprong slecht om met de mogelijkheden die door CSW werden weggegeven.

Al met al kan de staf van RODA terugkijken op een geslaagde 1e trainingsweek. Spelers hebben kunnen werken aan hun conditie, de onderlinge afstemming tussen spelers begint vorm te krijgen en een aantal talentvolle O23 spelers hebben hun eerste minuten gemaakt in het 1e elftal van RODA ’46.