RODA wint 2e bekerduel

Een ervaren spits en 2 youngsters schieten RODA naar overwinning

Vorige week speelden de mannen van RODA 46 hun eerste bekerwedstrijd met 2-2 gelijk tegen WVHEDW uit Amsterdam. Dit weekend stond de 2e van in totaal 3 poulewedstrijden op het programma. Ook dit keer betrof het een Amsterdamse club, namelijk Samenspel Doet Zegevieren (SDZ). SDZ begon met een wat behoudende tactiek maar naarmate de wedstrijd vorderde zette SDZ steeds hoger druk.  De gepokt en gemazelde RODA verdediging raakte hier bepaald niet van in de war. Rustig wist de brigade van Dick Kooijman zich onder de druk uit te voetballen.

Alhoewel RODA sluitpost Daan Broere halverwege de eerste helft nog handelend op moest treden na een schot van een van de SDZ voorwaartsen was het RODA die vlak voor rust de 0-1 op het scorebord zette. De jongste speler van het team, Omar Touhami, vorig jaar nog uitkomende in de O19, zag zijn schot van richting veranderen waarna de bal onhoudbaar voor de keeper in het SDZ doel verdween. Zo’n 10 minuten na rust was het de geslepen “seniorstriker” Berry Powel die een paar tegenstanders op het verkeerde been zette en 0-2 scoorde.  Aan het eind van de wedstrijd was de tank bij de SDZ spelers leeg. RODA daarentegen bruiste nog van energie. De uit de O23 overgekomen, en als vleugelverdediger geposteerde, Quinten Riphagen denderde er nog één keer overheen en zag kans de 0-3 binnen te schieten.

Een mooie teamprestatie. De contouren van een sterk RODA bolwerk worden steeds zichtbaarder. Duidelijk is dat trainer Dick Kooiman samen met zijn technische staf bezig is de gehele spelersgroep maximaal voor te bereiden op de start van de competitie. Spelers zijn steeds meer in staat om 90 minuten vol gas te geven, ze zijn bereid om voor elkaar te werken en ook in de breedte lijkt de selectie meer dan voldoende alternatieven te hebben.

Omar Touhami 2.jpgOmar Touhami.

Volgende week zaterdag 18 september staat de laatste bekerwedstrijd uit de poule op het programma. RODA ’46 speelt dan om 15.00 uur thuis tegen Maarssen. Een mooi moment voor alle trouwe supporters, maar vooral ook alle jeugdspelers om na hun eigen wedstrijd, de hoofdmacht aan te komen moedigen.