Roda Zat 2 pakt punt bij ZOB met 10 man

Na de belangrijke overwinning twee weken geleden tegen Argon, stond vandaag de wedstrijd tegen ZOB op het programma. Gelukkig zijn alle spelers weer vrij van blessures, en trainen weer volop mee. Wedstrijdritme is weer een volgende stap, maar dat komt vanzelf wel weer goed.

Vandaag hadden we weer een complete groep van 15 man, alleen Stefan en Stef van 1 konden maar 1 helft spelen, en Menno terug van een enkelblessure mocht max een helft spelen. Maar met 4 wissels op de bank mocht dat geen probleem worden dachten wij vooraf, maar dat pakte toch anders uit tijdens de wedstrijd van vandaag.

Vandaag stond Christian weer op de goal, Brett, Wesley, Stefan, en Koen vormden de verdediging. Het middenveld bestond uit Rick, Stef, en Bas B, en de voorhoede Menno, Thijmen, en Dion. Een sterke startopstelling op papier, maar de wissels moeten het ook kunnen doen op het veld. Voor elke linie was een wissel beschikbaar, dus dat moest gaan lukken.

Roda begon scherp aan de wedstrijd, en zette volop druk naar voren. ZOB werd in de beginfase met de rug tegen de muur gezet. Maar dan in de 4e minuut werd de bal lang gegeven, en werd ongelukkig door een eigen verdediger in eigen goal gewerkt, en Roda stond met 1-0 achter. Gelukkig waren de mannen niet van slag en trokken weer fel van leer, en dat leverde in de 8e minuut de gelijkmaker op 1-1. Dit kwam tot stand door een scrimmage voor de goal, de bal weer bij Bas kwam die hard en laag voorgaf in de zestien en werd binnen geschoten door Thijmen.

In de 14e minuut kende de jonge scheidsrechter een onterechte vrije trap toe aan ZOB, en zij wisten hieruit te scoren en Roda keek weer tegen een achterstand aan, 2-1. Maar Roda heeft al vaker laten zien dat het veerkracht heeft, en pakte het spel weer goed op. Na 20 minuten was daar dan de eerste tegenvaller, Dion verstapte zich en moest het veld verlaten. Cas kwam erin op de spitspositie, en Thijmen ging naar de linkerkant. Roda kreeg enkele mogelijkheden via Menno die een paar keer zijn tegenstander op snelheid passeerde, maar nog geen goal. Dan in de 30e minuut krijgt Brett een harde tackel te verwerken, en krijgt de noppen van zijn tegenstander op zijn scheenbeen. Brett is een harde en probeert het nog, maar hij kan niet verder. Dat is dus de tweede wissel in de eerste helft, en dat is nou net niet wat we kunnen gebruiken. Nu komen we dus 1 wissel te kort, en gezien Stefan en Stef naar het eerste moeten in de rust, en Menno niet langer kan spelen, moeten we de 2e helft uitspelen met 10 man.

In de fase dat Brett eraf ging stond Roda al met 10 man te voetballen, en wist Bas in de 33e minuut de gelijkmaker binnen te schieten. En in de 35e minuut wist Cas na een snelle omschakeling zelf de 2-3 binnen te schieten, en Roda stond voor. Luuk was inmiddels in de ploeg gekomen voor Brett, en moest rechtsback gaan spelen. Het was even lastig voor Luuk op die positie, en na 8 weken niet gespeeld te hebben. Maar hij herstelde zich in de komende minuten prima.

De rust werd gehaald met een 2-3 voorsprong, maar de 2e helft zou het dus met 10 man moeten gaan gebeuren. Mo en Igor kwamen erin, maar Stef, Stefan, en Menno gingen eraf. Rick ging rechtsback spelen, en Luuk ging naar het centrum. Roda kon nog tot de 53e minuut de voorsprong vasthouden, maar moest toen na niet goed doordekken toch de gelijkmaker incasseren, 3-3. Heel jammer, zeker als je met 10 man toch het betere veldspel laat zien. Roda kreeg nog wel mogelijkheden via 2 vrije trappen, maar vandaag wist Bas de ballen er niet in te krullen. Mannen al met al toch een puntje meegenomen uit Zuidoost Beemster, en dat is toch wel een prima prestatie.

Vandaag was Koen van het Schip Man of the Match, Koen had het de afgelopen weken lastig om zich in de basis te spelen, maar vandaag heeft hij laten zien dat hij het wel degelijk kan. Houd dit vast Koen, vandaag geen risico genomen en de ballen snel ingespeeld naar de vrije man. Ken je beperkingen, en doe waar je goed in bent, dan wordt het alleen maar beter.

Mannen van het eerste gefeliciteerd met de prachtige overwinning op Zuidvogels, ik heb de 2e helft gekeken en heb een team gezien wat er in blijft geloven, en voor elkaar wil strijden. Dat zijn de 2 belangrijkste ingrediënten die succes opleveren.