Roda Zat1 pas laat gelijk tegen Hooglanderveen

Maties van Heesbeen zorgde voor de gelijkmaker

Er waren nog maar vijf minuten te spelen toen Roda’46 Zat eindelijk op gelijke hoogte kwam met Hooglanderveen door een goal van Maties van Heesbeen. Natuurlijk was dat gezien het spelbeeld meer dan terecht, maar de Leusdense ploeg had in het bekerduel onverwacht veel moeite met de bezoekers.

In het eerste bedrijf was Roda’46 de bovenliggende partij. Hooglanderveen werd naar achteren gedrukt, maar veel kansen werden er niet gecreëerd. Daarvoor waren de combinaties te doorzichtig en was het tempo te laag. Hooglanderveen kwam vlak voor de pauze zelfs op 0-1, toen een fout in de Roda-gelederen werd afgestraft. Niet lang daarvoor was de thuisclub al goed weggekomen toen doelman Wennekes werd verrast door een prachtig schot van grote afstand, dat eindigde op de lat.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of het stond 0-2. Na een hoekschop greep de verdediging van Roda’46 niet in, waarna de bal uit geheel vrijstaande positie in werd geschoten.

Na dit doelpunt kregen de toeschouwers een leuke wedstrijd te zien. Roda schroefde het tempo op. Hooglanderveen beperkte zich tot verdedigen, maar kon via goed verzorgde counters een paar keer flink gevaarlijk worden.

Roda kreeg kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Bovendien was de uitstekende doelman van de bezoekers een sta-in-de-weg. Halverwege de tweede helft kwam Roda’46 door een treffer van Mike Maas eindelijk dichterbij. Vanaf de rand van het strafschopgebied verschalkte hij de keeper met een hard schot, 1-2.

Het doelpunt zorgde er voor dat de druk van Roda zo mogelijk nog groter werd. De mooiste kansen werden echter verprutst. Totdat Van Heesbeen vlak voor het einde eindelijk het net vond, 2-2.

Komende zaterdag speelt  Roda’46 de laatste bekerwedstrijd in de groepsfase tegen het ongeslagen Veensche Boys. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het Burgemeester Buiningpark en begint om 14.30 uur.