Roda Zat2 blijft in de Hoofdklasse!

Niet kijken naar andere clubs, niet er vanuit gaan dat de concurrenten punten gaan verspelen, maar op eigen kracht handhaving bewerkstelligen. Dat was de insteek van de zaterdag 2 afgelopen zaterdag, zelf een goed resultaat neerzetten bij Swift in Amsterdam om volgend seizoen weer uit te komen in de hoofdklasse. Een zware klus zou dat worden tegen het goed voetballende Swift, maar tegen ploegen die willen voetballen speelt Roda vaak ook wel goed.

De selectie voor vandaag was ook weer puzzelen voor Jakob, we kwamen niet verder dan 13 spelers, en Robert moest vandaag het doel schoon gaan houden. Gelukkig is Stef weer herstelt van een blessure, en ging vandaag met het 2e team mee, en ook Jasper sloot vandaag aan bij de selectie van het 2e . Beide spelers waren welkom in de groep, gezien Brett dit seizoen niet meer speelt was de rechtsback positie een probleem. Stef was nog niet helemaal klaar voor het middenveld en wilde liever centraal spelen, en Luuk ging daarom op het middenveld voor de verdediging spelen in een controlerende rol, en Bas meer de opbouwende schakel.

Vandaag dus Robert op de goal, Jasper, Wesley, Stef, en Levi in de verdediging. Middenveld Bas, Luuk, en Mo, en de voorhoede werd gevormd door Denilson, Cas, en Thijmen. Rick en Igor waren de wissels en zouden zeker hard nodig zijn vandaag. Roda wordt vanaf de eerste minuut onder druk gezet door het snelle spel van Swift. Zij hadden op het middenveld een paar snelle mannen, en voetbalden allemaal erg makkelijk. De nr 4 van Swift heeft een goede trap en zoekt veelvuldig de buitenspelers met een crosspass, maar tot grote kansen komen ze nog niet. Na 15 minuten spelen leek het erop dat Swift iets gas terug nam, of was het dat Roda beter ging voetballen, ik hou het maar op het laatste.

Roda zocht wat vaker de buitenspelers, en Denilson maakte het de verdediging van Swift behoorlijk lastig. Thijmen begon wat matig, maar kwam steeds meer in het spel voor door goede loopacties. Zonder beweging is het lastig om de bal te krijgen, en kwijt te kunnen als verdediging en middenveld. In de eerste helft kleine mogelijkheden voor Roda, en misschien had de scheidrechter nog wel een penalty kunnen geven aan Denilson. Hij werd duidelijk weggeduwd door zijn tegenstander, maar de scheids vond het niets. De rust wordt gehaald met 0-0 op het scorebord. Luuk geeft aan bij Jakob dat hij het lastig heeft op die positie op het middenveld, maar Jakob laat weten tevreden te zijn hoe hij het doet en laat hem daar ook staan. In de rust wordt Mo gewisseld en Rick komt voor hem in de plaats.

De tweede helft begint Roda goed aan het duel en krijgt direct een kans, maar de inzet van Cas gaat net voorlangs. Even later gaat ook een inzet van Rick net voor de goal langs, maar het zag er goed uit. Na 10 minuten spelen in de 2e helft wordt Denilson de diepte ingestuurd, en schiet de bal binnen. Roda staat op een 1-0 voorsprong. Ook Swift heeft kansen in de 2e helft, maar de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp, en de schoten gingen vaak hoog over of ver naast de goal. Robert moest vandaag een aantal keren ingrijpen, en keerde de bal vaak met de voet. Maar ga er maar staan als veldspeler, duiken is toch een verhaal apart en doe je niet zomaar even.

In de 78e minuut verovert de nr 4 van Swift de bal aan de zijlijn en wil een voorzet geven, maar tot ieders verbazing valt de bal in de beugel, en de stand was weer 1-1. Swift was zeker niet van plan om ons te laten winnen, en ging vol in de aanval. Roda hield nog steeds stand, al stond het veel onder druk. 10 minuten voor het einde komt Igor nog in de ploeg voor Luuk, die bij het blokken van een bal zijn lies weer voelde opspelen. Geen risico nemen en onze pitbull erin om de boel af te jagen. Roda vecht als leeuwen en gaat voor elke bal, ze wilden winnen de rood zwarten om het te beslissen vandaag. In de 85e minuut wordt het harde werken dan ook beloond met een mooie uitgespeelde goal, gemaakt door Thijmen. Met een 2-1 voorsprong en nog 5 minuten spelen kan het niet meer fout gaan voor Roda. En dan eindelijk na 6 minuten fluit de scheids af, en Roda 2 heeft zich definitief veilig gespeeld op eigen kracht. Jasper had al een mooie foto in de appgroep gezet met de tekst WE HEBBEN HET ALS TEAM GEDAAN. Deze spreuk stond op de vloer in de kleedkamer van een prachtige accommodatie van Swift.

Mannen jullie hebben vandaag als team gestreden voor de punten, iedereen benoemen in een verslag lukt niet maar iedereen heeft vandaag optimaal gepresteerd en een prima wedstrijd gespeeld. Dus vandaag is het hele team Man of The Match. O ja, Bas schiet de volgende keer nou gewoon die 2-0 binnen, dan zitten wij ook wat rustiger.