Roda Zat2 eindigt weer met 10 man

Man of the Match was Christian van den Berg

Roda'46 Zat2 verliest van Spakenburg 2

Het wordt zo langzamerhand een gewoonte dat de zaterdag 2 selectie de wedstrijden met 10 man moet uitspelen, en dat zorgt voor onvrede in de ploeg. Vorige week konden we nog een punt meenemen bij ZOB, maar tegen Spakenburg 2 ging dat niet lukken. Op voorhand zou je zeggen dat 15 man voldoende moet zijn, maar als er in de rust 3 spelers het veld af moeten om naar 1 af te reizen dan gaat het toch weer mis. Blijft iedereen heel is er niets aan de hand, maar dat heb je niet in de hand en gebeurde zaterdag dus weer.

Vandaag stond Christian weer op de goal, en Brett, Wesley, Stefan en Koen stonden in de achterhoede. Middenveld Mo, Stef, en Bas, en de voorhoede bestond uit Menno, Cas, en Thijmen. De wissels waren Igor, Marco Settels, Roefat JO19-1 en Rick. Luuk moest vandaag de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door persoonlijke omstandigheden.

Maar goed, Roda begon de wedstrijd prima, en zette Spakenburg onder druk en wist in het begin niet zo goed om hiermee om te gaan. Maar na 10 minuten had Spakenburg de boel weer onder controle, en het begon een open wedstrijd te worden. Roda had met Menno dreiging over de rechterkant, en Menno ging de zestien binnen. Een correcte schouderduw werd door de scheidsrechter afgefloten, en weg was de mogelijkheid. Een overtreding op Cas vond de scheidsrechter niets en liet doorspelen. Er waren kansen over en weer, maar Roda begon de grip op het middenveld langzaam te verliezen. Spakenburg had snelle en bewegelijke mensen op het middenveld, en daar had Roda het moeilijk mee. De laatste fase van de eerste helft stond Roda flink onder druk, maar Wesley en Stefan stonden sterk te voetballen in het centrum. En het was te danken aan de goed keepende Christian dat de rust werd gehaald met een 0-0 stand.

Maar dan in de rust moeten Stef, Stefan, en Menno gewisseld worden, en Bas gaf aan niet verder te kunnen door een hamstring blessure. Dat betekende dus dat alle wissels gelijk op waren, en hopen dat er niemand geblesseerd gaat raken in de 2e helft. Spelers uitgelegd wat de bedoeling was voor het tweede bedrijf, want er veranderd veel al je 4 wissels toe moet passen. Het was duidelijk voor iedereen hoe de 2e helft te gaan strijden, het was immers nog steeds 0-0.

Roefat kwam op de positie van Menno, Igor op die van Stef, Marco in de spits Cas linie terug, en Rick op linksback en Koen naar het centrum. Roda begint de 2e helft zeer gretig en geconcentreerd, en zet Spakenburg onder druk en komen er niet meer uit. Dat zag er prima uit, en Roda heeft de controle nu wel op het middenveld. Dat ging veel beter dan in de eerste 45 minuten, waar er teveel balverlies werd geleden. Maar dan na 10 minuten spelen in de 2e helft raakt Wesley geblesseerd aan zijn voet na een duel, en kan helaas niet verder. Dus stonden de mannen weer met 10 man op het veld, en de wissels waren op. Roda houdt lang stand, maar moet dan toch na 30 minuten in de 2e helft de 1-0 incasseren. Ondanks het feit dat we met 10 man stonden, bleef Roda nog steeds goed voetballen. Schotkans voor Thijmen gaat net over de goal, dus kansjes komen er toch nog wel. Roda blijft er in geloven, en na goed voorbereidend werk van Marco en Roefat komt de bal bij Thijmen, en weet de bal in twee keer achter de keeper van de Blauwen te krijgen, en de stand was weer 1-1. Kort daarna een mega kans voor Roda om op 1-2 te komen, maar Thijmen vergat af te leggen op Roefat die zeer gedreven was en zeer goed in was gevallen.

Maar Spakenburg is een geslepen ploeg, en met een goede pass werd Rick op het verkeerde been gezet en de rechtsvoor van de Blauwen kon vrij op de keeper af lopen. Chris die een voortreffelijke wedstrijd stond te keepen, kon hier geen antwoord op geven en de 2-1 lag in de goal. Er was nog wel wat tijd, en Roda probeerde het nog wel maar kon geen goal meer maken. Mannen ondanks de tegenslag vandaag heb ik weer een ploeg gezien die er voor blijft knokken, en alles geeft voor toch nog een goed resultaat. Helaas vandaag lukte dat niet, maar wij gaan zeker nog punten pakken in deze zware competitie. Blijf samenwerken, zowel op de training als in de wedstrijden, dan komt dat zeker goed.

Vandaag vond ik persoonlijk Christian weer Man of The Match, stond prima te keepen, voetbalde goed mee, en liet zich ook horen en zette de boel goed neer. Zeer volwassen gekeept Chris!!