Roda Zat2 houdt punt over aan duel met IJsselmeervogels

David Korakye werd Man of the Match

Vandaag stond de wedstrijd tegen IJsselmeervogels 2 op het programma. Uit bij Vogels gingen de mannen van 2 met 5-0 onderuit. De selectie was toen ook erg klein door blessures bij zowel 2 als 1, en het lijkt wel of het zo moet zijn tegen Vogels. Vandaag kregen we gelukkig Tommy van der Weide, en Jesse Schneiders van de JO19-2, en David van het eerste voor 45 minuten, en op het laatst nog Denilson van de JO19-1. Gelukkig werd het keepersprobleem vandaag opgelost door Marc van Wijk.

De basis vandaag werd gestart met Marc op de goal, Brett, Wesley, Levi, en Koen in de verdediging. Het middenveld bestond uit Igor, Mo. en David, en de voorhoede Denilson, Cas, en Thijmen. Tommy, Jesse, en Rick begonnen op de bank, maar zullen zeker gaan spelen. De weersomstandigheden waren vandaag niet echt fijn om te voetballen, er stond een harde wind over het hoofdveld. Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd, en waren aan elkaar gewaagd. Vogels die veel de lange bal hanteert, had het meeste last van de harde wind. De ballen waren niet te belopen voor de voorwaartsen.

Na 10 minuten spelen moet Brett eraf met een hamstring blessure, dit werd mede mogelijk gemaakt door een vervelende overtreding van Vogels. Brett kreeg nog even een duw in de rug terwijl de bal al niet meer in de buurt was, en moest het bekopen met een verrekking in de hamstring. Rick komt in de ploeg voor Brett, en gaat op het middenveld spelen, en David ging rechtsback spelen. In de 14e minuut wordt er weer een grove overtreding gemaakt op Thijmen, hier had de scheidsrechter wel wat harder op kunnen treden, maar liet het onbestraft. Het spel is in evenwicht en er zijn geen grote kansen voor beide ploegen, een vrije trap voor Roda gaat over, en van Vogels wordt gered door Marc die weer prima stond te keepen.

In de rust werden geen wissels toegepast, het liep prima op deze manier. Er was wat overleg met de leiding van 1, en David mocht nog wat langer door. Even later als Willem het terrein van Roda betreed en ziet dat Roda 2 nog in de wedstrijd zit, en ook nog eens ziet dat David goed in de wedstrijd zit, besluit hij dat David de hele wedstrijd kan blijven staan. Super Willem dat je dit zo doet!! Ook in de 2e helft veranderd er niet veel aan het spelbeeld, wel komen de lange ballen van Vogels nu iets beter bij de spitsen, maar er wordt goed verdedigd en leid niet tot kansen. In de loop van de 2e helft worden Tommy en Jesse nog ingebracht voor de laatste fase van de wedstrijd, mannen bedankt dat jullie ons hebben geholpen vandaag.

In de 78e minuut krijgt Roda een grote kans om op voorsprong te komen, maar het schot van Rick die goed inviel belande op de paal. Thijmen pikt de bal ui de rebound op en brengt in, maar de kopbal van Denilson gaat over. Dit was wel het moment geweest om de volle winst te pakken, maar het geluk was niet aan Roda besteed. Vogels werd nog wel een paar keer gevaarlijk, maar er werd weer goed verdedigd. Nog wel een grote kans voor Vogels in de eindfase, maar de spits schiet de bal ver naast. Zal wel vermoeidheid geweest zijn, want het was hard werken voor beide ploegen. De eindstand van 0-0 was denk ik wel terecht gezien het spelbeeld, en de kleine mogelijkheden van beide ploegen.

Marc, Tommy, Jesse, en Denilson bedankt voor jullie inzet vandaag, super dat jullie dit willen doen.

Man of the Match was vandaag David, heeft op 2 posities gespeeld maar zowel verdedigend als in de opbouw zeer sterk.
Mannen een prima prestatie vandaag ook gezien de omstandigheden waar we mee moeten handelen, hopen dat de blessure van Brett meevalt, en dat Luuk volgende week weer inzetbaar is tegen Dovo. Hier hebben we wat recht te zetten mannen, denk terug aan de uitwedstrijd en haal hier je voordeel uit voor komende zaterdag. Als we net zoveel strijd kunnen leveren als vandaag komt het goed, daar schorte het uit tegen Dovo aan  in het 2e bedrijf.