Roda Zat2 houdt punten in Leusden

Brett Huurdeman leek zwaar geblesseerd, maar gelukkig
kon hij de wedstrijd uitspelen.

Na de overwinning op Odin en op Valleivogels voor de beker, stond vandaag WV-HEDW op het programma. In het vorige seizoen wist Roda beide wedstrijden niet te winnen, en was weer gewaarschuwd voor vandaag. Na een rommelige week in verband met afwezigheid van Jakob, moest er wat geïmproviseerd worden op de training, en de bekerwedstrijd. Bij de beker hebben Bas en ik zelf de mannen op sleeptouw genomen, en voor deze wedstrijd kwam Robert daar ook bij. Alles in overleg met de gehele staf van de zaterdag selectie.

Vandaag op de Bas van den Hoek op de goal, Jari, Wesley, Stef en Brett vormden de verdediging. Het middenveld werd ingevuld met Beau, Mauro en Bas, en de voorhoede Jamal, Leon en Niels. Levi, Mo, Dion, Indy en Habib waren de wissels voor vandaag.

Roda begint wat moeizaam aan het duel, maar na een minuut of 10 waren de zenuwen denk ik weg en kwam Roda beter in de wedstrijd. Echter tot goed voetbal kwam het niet, ook niet van de kant van WV-HEDW. Beide ploegen kregen wel wat kleine mogelijkheden, maar bij beide ploegen ontbrak het aan scherpte bij de eindpass. De stand bij rust was dan ook 0-0. In de rust werd Beau gewisseld, en daarvoor kwam Mo in de ploeg om iets meer voetbal op het middenveld te krijgen. Na een uur spelen werd ook Niels gewisseld, voor hem kwam Dion in de ploeg. Waar Niels tegen Odin een geweldige wedstrijd speelde, wilde het vandaag allemaal niet zo lukken.

Na 62 minuten spelen zette Roda een prachtige aanval op, en Leon krijgt de bal in de zestien en weet de bal binnen te schieten. De 1-0 stond op het bord, en zal met man en macht verdedigd moeten worden. Brett heeft wat last van een ledemaat, en wordt gewisseld voor Levi. Een flinke overtreding op Mauro wordt door de scheidsrechter wat gelaten beoordeeld, maar deze had wel bestraft kunnen worden met geel. Roda is de beter voetballende ploeg, en krijgt nog wel een kansje via Dion die ineens uithaald. Zijn inzet gaat maar net over de goal van WV-HEDW.

Ondanks dat Roda de betere ploeg is krijgt WV-HEDW nog een grote kans, maar gelukkig voor Roda gaat deze er niet in. De speeltijd zit er op, en de scheidsrechter fluit voor het eindsignaal, en Roda boekt zijn derde overwinning in de competitie. Zo zie je maar dat als je eigenlijk minder goed voetbalt, je de wedstrijd wel kunt winnen. Deze wedstrijd is met het hele team over de streep getrokken.

Vandaag is Leon de Man of the Match geworden, niet alleen door zijn doelpunt, maar ook voor de vele meters die hij maakt in het veld. Goed om te zien dat hij er zoveel arbeid in stopt, en zichzelf en het team beloond met een goal.

O ja, mocht je volgend seizoen stoppen met voetballen Bas dan zie ik wel een carrière als trainer voor je liggen.