Roda Zat2 pakt weer geen punten

Arne Heeneweer keept de rest van het seizoen bij Roda'46 Zat2

Vandaag stond CSW 2 op het veld als tegenstander voor de mannen van zaterdag 2, de uitwedstrijd was er een om niet snel te vergeten. Met nog 15 minuten spelen werd toen een 3-1 achterstand omgebogen tot een 3-4 overwinning, maar dat zal vandaag niet zomaar gaan gebeuren. CSW strijd ook voor de punten, en zal dit niet een 2e keer laten gebeuren.

Het keepers probleem is gelukkig voor ons opgelost, er werd een beroep gedaan door de TC op Arne Heneweer. Waar mogelijk gaat Arne het doel verdedigen voor het 2e elftal, voor de rest van het seizoen. Top Arne dat je dit voor ons wilt gaan doen. Vandaag niet veel spelers van het eerste elftal door de vele blessures daar, alleen Jasper mocht 45 minuten bij ons meedoen. Dat bracht het aantal spelers op 15, en dat moet toch wel genoeg zijn. Vandaag dus Arne op de goal, Brett, Wesley, Koen en Levi in de verdediging. Middenveld Igor, Jasper, en Bas, en de voorhoede Dion, Cas, en Denilson. In de wissel Thijmen, Rick, Luuk, en Mo.

Roda begint de wedstrijd niet echt goed, het is wat rommelig en veel balverlies. Ondanks dat kreeg Roda een kansje via Dion, maar zijn schot schampte de paal. Denilson was weer een plaag voor de verdediger van CSW, en dribbelde een paar keer door de defensie van CSW, maar resulteerde niet in een doelpunt. CSW drukte Roda terug op eigen helft, wij liepen dan ook weer teveel achteruit waardoor je dit toelaat. Na 15 minuten moet Brett er toch weer af, hij kreeg weer last van zijn hamstring en kon niet verder. Rick kwam voor Brett in de ploeg op rechtsback.

Roda komt iets beter in zijn spel, en komt een aantal keren in de buurt van de goal van CSW. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Igor en waagt een afstandsschot, maar de bal komt tegen de paal. Het zit de laatste tijd ook niet echt mee, maar dat lijkt wel altijd zo te zijn als het even niet loopt. Maar dan in de 30e minuut is CSW in de omschakeling razendsnel op de helft van Roda, en door geen goede organisatie achterin ligt de 0-1 in de goal. Roda krijgt nog wel kleine kansjes maar de ruststand blijft 0-1. Mo komt in de 2e helft voor Jasper in de ploeg, en verder nog geen wijzigingen. Het is immers nog maar 0-1, en met het oog op het laatste gedeelte van de 1e helft is alles nog mogelijk. Maar 10 minuten in de 2e helft een aanval van CSW, de spits loopt met de bal op de rand 16, Levi maakt de verkeerde keus en maakt een sliding, en de scheidsrechter geeft een penalty. Volgens onze grensrechter wel heel makkelijk gegeven, en Levi zelf zei dat het buiten de 16 meter was. CSW benut de penalty, en Roda staat op 0-2.

Inmiddels zijn Thijmen en Luuk in het veld gekomen voor Igor en Koen, beiden hadden weer een prima invalbeurt. Met nog ongeveer 15 minuten te spelen, weet Thijmen de bal na een scrimmage voor de goal binnen te prikken. 1-2 stand met nog genoeg tijd, en CSW begon wat nerveus te worden. Uit hadden wij immers een achterstand om weten te draaien naar winst. Roda gaat meer risico nemen om de gelijkmaker te forceren, en misschien nog wel meer. Maar bij een aanval van CSW wordt de bal vanaf rechts voor gegeven, en Mo krijgt de bal op zijn knie en de 1-3 ligt in het net. Zoals ik al zei, als je voetbalt tegen degradatie en het tegenzit, dan zit ook alles tegen. Roda moet in de slotminuut ook nog de 1-4 incasseren, en moet hopen dat de concurrentie ook punten verspeeld.

Vandaag is mij wel één ding opgevallen, op het moment dat wij de 1-2 maakte hadden wij als ploeg CSW bij de strot moeten grijpen om de gelijkmaker te scoren, helaas heb ik dat niet gezien, en het had zeker gekund.

Volgende week staat GVVV 2 op het programma, deze wedstrijd is cruciaal, 3 punten zijn noodzakelijk om weer los te komen van de 12e en 13e plek. Ik heb er alle vertrouwen in mannen, nu jullie zelf nog. Deze week weer volle bak trainen, en focussen op volgende week zaterdag.