Roda Zat2 pakt winst in de slotminuut

Daan Banning acoorde drie keer en werd
uitgeroepen tot Man of the Match

De mannen van zaterdag 2 moesten het vandaag op gaan nemen tegen de Blauwen in Spakenburg, dat staat weer garant voor een mooi voetbalgevecht. Vorig seizoen moesten de Roda mannen het hoofd buigen in de uitwedstrijd die door wat pech en tegenslag werd verloren. De thuiswedstrijd werd wel gewonnen, en dat was op het juiste moment gezien de stand op de ranglijst.

Vandaag stond Micha weer op de goal, en Jari, Wesley, Stef, en Levi vormden de achterhoede. Middenveld bestond uit Mauro, Marijn, Pim, en Daan, en de spitsen vandaag Denilson en Dion. Wissels Luuk, Leon, Habib, Beau, en Brett. Met een ruit op het middenveld en 2 spitsen moest het vandaag gaan gebeuren. De wedstrijd begint vrij rustig, Spakenburg zakt in en zet weinig druk op de verdediging, en laat Roda het spel maken. Na 10 minuten krijgt Wesley een behoorlijke schop op zijn kuit te verwerken, maar hij verbijt de pijn en gaat toch door. De scheidsrechter was erg mild voor de speler van Spakenburg na deze grove overtreding.

Een steekbal van Marijn op Denilson was net te hard, we wilden met de snelheid van Denilson en Dion de ruimte achter de verdediging van Spakenburg gebruiken. Na 20 minuten spelen komt Roda goed weg bij een mogelijkheid van Spakenburg op de paal. In de 30e minuut loopt Jari tegen een gele kaart aan nadat hij aan de noodrem trok. Dan in de 33e minuut gaat het behoorlijk mis achterin bij Spakenburg, bij een misverstand tussen keeper en speler bleef de bal liggen, Daan was alert en schiet de 0-1 binnen. Nog voor rust moest Wesley toch gewisseld worden, Beau kwam voor hem in de ploeg. Spakenburg werd wat feller in de duels en Roda was wat te afwachtend in deze fase, en dat werd afgestraft en de 1-1 stond op het bord.

Met een ruststand van 1-1 werden de mannen weer tot de orde geroepen, en erop gewezen dat het in de 2e helft wat gretiger en feller mag. Leon komt in de ploeg voor Dion voor wat meer balvastheid en lengte voorin. Roda begint de 2e helft weer goed, en krijgt al snel een schietkans door Pim. Uit de corner wordt helaas niet gescoord. 15 minuten voor het einde komt Roda in balbezit vlak voor de zestien, Leon schermt de bal af en laat de bal aan Daan. De bal stuitert wat hoog op maar Daan weet op geweldige wijze de bal te drukken, en schiet hem in de kruising. Roda staat weer voor met 1-2. Brett komt in de ploeg voor Marijn, en Luuk komt er nog in voor Mauro, beide middenvelders kregen wat last van spieren, en met de verse krachten moesten de laatste 15 minuten volbracht worden. Habib kwam nog in de ploeg voor Denilson, voor wat meer fysieke kracht.

Dan 10 minuten voor het einde van de wedstrijd stoomt de rechterspits van Spakenburg op, Pim probeert hem van de bal te glijden, maar begaat een overtreding vlak voor de achterlijn. De vrije trap wordt benut door Spakenburg, en de stand is weer 2-2. Spakenburg wil meer en gaat er vol voor, maar de mannen van Roda hielden stand. De invallers deden het prima, en namen geen risico. Dan de bal maar over de tribune, en Spakenburg niet de kans geven om te schieten. Roda blijft goed voetballen, en in de allerlaatste minuut komt de bal weer bij Daan na een goede actie van Habib, Daan dribbelt langs zijn directe tegenstander en gaat de zestien in. De hoek leek vanaf de zijkant eigenlijk onmogelijk, maar Daan was in goede vorm en schiet de bal in de verre hoek binnen. De 2-3 werd dan ook uitbundig met het hele team gevierd, inclusief de wissels. Geweldig om te zien hoe dit tot stand is gekomen deze overwinning, in de wissel beginnen is nooit leuk, maar als je dan uiteindelijk allemaal nog minuten maakt en ook nog wint vergeet je dat weer snel. Mannen op naar volgende week, Swift thuis wordt weer een mooie tegenstander, maar als we het weer met zijn allen doen geloof ik weer in een goed resultaat.

Man of the Match vandaag, jeetje wie zou dat nou moeten zijn, GEINTJE, Daan Banning natuurlijk met 3 goals. Maar Daan moet wel in stelling worden gebracht, en dat doe je met het hele team.