Roda Zat2 sluit seizoen af met nederlaag

Na de overwinning en handhaving vorige week uit bij Swift, stond vandaag de laatste wedstrijd tegen RKAV uit Volendam op het programma. Voor een drietal spelers was dit tevens hun laatste wedstrijd voor het 2e elftal, Koen gaat lager spelen, Cas stopt helemaal met voetbal, en Rick gaat naar de Zondag. Vandaag koos Jakob ervoor om de drie spelers die gaan stoppen te laten starten, en ze dan vlak na rust een publiekswissel te geven.

Vandaag staat Marc van Wijk weer op de goal, Jasper, Wesley, Stef, en Levi staan in de verdediging. Het middenveld Rick, Koen, en Cas, en de voorhoede bestond uit Denilson, Thijmen, en Niels. Mo, Luuk, Igor, en Dion waren de wissels voor vandaag. Het seizoen afsluiten met een overwinning thuis zou heel mooi zijn, maar RKAV staat op de 2e plek en het zal geen appeltje eitje worden. Uit hadden wij nog een achterstand om weten te buigen in een 3-3 gelijkspel, maar toen deed Bas nog mee. Bas speelt vandaag helemaal niet, hij gaat in de nacompetitie aansluiten bij het eerste elftal. Bas stond op scherp met gele kaarten, en als hij vandaag nog een gele kaart zou pakken kan hij niet spelen in de nacompetitie.

RKAV was niet naar Leusden gekomen om zomaar even een potje voetbal te komen spelen. Zij gingen vanaf minuut 1 vol in de aanval, en lieten Roda alle kanten van het veld zien. Roda begon veel te slap aan het duel, en liet teveel ruimte liggen waar RKAV heel goed gebruik van wist te maken. Roda stond al vrij snel op een 0-1 achterstand, en zette daar zelf niet veel tegenover. Nog geen 10 minuten later wordt een speler van RKAV alle ruimte gegeven, en schiet de 0-2 van grote afstand geweldig binnen. RKAV voetbalt heel makkelijk, alle ballen komen ook goed aan bij medespelers, en nog voor rust ligt de 0-3 al in het net.

In de rust wordt Dion ingebracht voor Denilson. Hij moest na onze wedstrijd aansluiten bij het eerste waar hij later die dag nog een invalbeurt krijgt. Voetbal kan raar lopen, Denilson stond op het punt te gaan stoppen met voetballen, hij is gelukkig bij het 2e aangesloten, en heeft het plezier in het voetbal weer terug. Hij is ook geweldig opgenomen in de selectie van het 2e elftal, en zijn aanwezigheid werd ook zeer gewaardeerd door een ieder. En ook volgend seizoen blijft Denilson bij de Roda selectie, of het 1 of 2 wordt, je weet het maar nooit.

Vlak na rust worden dan Cas, Rick en Koen gewisseld, Mo, Igor, en Luuk komen op het middenveld te spelen. Igor en Luuk hadden in de dug-out al afgesproken hoe ze het zouden gaan doen op het middenveld. Na de inbreng van 3 verse middenvelder werd Roda wat sterker, en na 5 minuten weet Thijmen de 1-3 binnen te schieten na een goede voorzet van Dion. Roda blijft op dat moment goed spelen, en krijgt nog de kans om de 2-3 en later zelfs nog wel de 3-3 te maken. In dit eerste kwartier na rust was RKAV even de weg kwijt, maar wist zich weer te herstellen. Roda kreeg nog wel kansjes in het verdere verloop, maar weet niet te scoren. Uiteindelijk weet RKAV uit te lopen naar een 1-6 overwinning, en was ook zeer verdiend.

Volgend seizoen gaan we weer opnieuw beginnen in de hoofdklasse, zoals het er nu naar uitziet geen keepersprobleem meer volgend seizoen, en de spelersgroep wordt ook groter met een aantal goede spelers uit de JO19-1 en spelers die weer selectie willen gaan spelen. Dat ziet er dus goed uit voor volgend seizoen.

Mannen, ik wil nog een keer benadrukken dat het een prachtige prestatie is dat we hebben gehandhaafd. We hebben het wel over het hoogste niveau voor een 2e elftal.

Na de wedstrijd van het eerste elftal werd eerst afscheid genomen van de spelers die stoppen, of Roda gaan verlaten om bij een andere club te gaan spelen. Mannen allemaal bedankt voor de afgelopen 2 seizoenen, en succes bij jullie nieuwe club. Ook werd er al afscheid genomen van Willem Romp, maar hij gaat eerst nog wel de nacompetitie in. Willem ook jij bedankt voor 2 geweldige seizoenen, en heel veel succes bij Eemdijk.

TT bedankt voor de gezellige afsluiting van het seizoen, lekkere muziek met een goed stukje vlees van de barbeqeu, en met goed weer erbij was het een zeer geslaagde afsluiting van het seizoen.