Roda Zat2 speelt de wedstrijd van de gemiste kansen

Trainer Jakob Melessen

Na de verliespartij vorige week tegen RKAV stond vandaag de uitwedstrijd tegen DVVA op het programma. Bij DVVA wordt er gevoetbald op gewoon gras, en dat is voor de mannen van Roda even wennen. Het weer van de afgelopen week was ook niet best, en het was nog even afwachten of het wel door zou gaan. Na wat contact te hebben gehad met de begeleiding van DVVA kreeg ik zaterdagochtend om 8:00 een appje met de bevestiging dat het door gaat.

Vandaag met 15 man richting Amsterdam om het duel met DVVA uit te gaan vechten. De basis voor vandaag bestond uit Mischa op de goal, Brett, Wesley Robert en Luuk in de verdediging, Mauro, Stef en Bas op het middenveld. Denilson, Mo en Niels vormden de aanval. In de wissel Levi, Leon, Beau, en Habib. Dion had zich ziekgemeld en ging niet mee.

Zoals ik al aangaf spelen we op gewoon gras, en dat was in het begin even wennen voor de spelers van Roda. Het gedrag van de bal is totaal anders dan op kunstgras, en is een klein voordeel voor DVVA. De tegenstander had beide eerdere duels verloren, en begon de wedstrijd met veel passie en beleving. Roda werd meteen hoog vastgezet, en kreeg al snel een vrije trap op een gevaarlijke plek. Na een 10 minuten spelen werd Roda wat sterker, en voetbalde zich een aantal keren prima onder de druk uit. Een steekbal van Niels op de doorgelopen Bas was net te hard. Een goede aanval via Mauro die Luuk de diepte in stuurt, speelt de bal naar Niels die een vrije trap krijgt. De vrije trap genomen door Bas belandt op het hoofd van Robert, maar de keeper pakt de bal.

Kort daarna weer een aanval via Niels die de bal met een krul schiet, maar de bal belandt op de paal. Roda blijft goed voetballen, en er komt een aanval via Denilson die de bal na een goede rush voorgeeft, maar Bas weet de bal niet in het doel te schieten. Weer een aanval via de rechterkant met Denilson in de hoofdrol, met een mooi schot, maar helaas voor Roda belandt deze op de lat. Roda speelt beter dan DVVA maar het blijft opletten, in de omschakeling waren de mannen van DVVA er razendsnel uit. Het laatste gedeelte van de eerste helft trekt DVVA het spel iets meer naar zich toe, en Roda heeft het lastig. Roda heeft moeite met het fysieke spel wat DVVA speelt, en het is een ploeg met meer ervaring. Soms was het ook op het randje wat betreft overtredingen, Denilson heeft behoorlijk wat tikken op zijn enkels moeten incasseren.

Dan vlak voor rust verovert DVVA de bal, en met een steekpass komt de spits vrij voor de keeper en schiet de 1-0 binnen. Zo zie je maar weer dat als je de goals zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant. Maar 1-0 achter is nog geen ramp als je ziet wat wij creëren aan kansen. In de rust nog geen wissels, er wordt immers prima gevoetbald, en het zou in de 2e helft moeten gaan gebeuren. Roda begint de 2e helft weer prima aan het duel, en er komen al weer mogelijkheden. Na 10 minuten spelen komt Leon erin voor Mo, en Levi komt erin voor Mauro. Met Leon staat er een grote sterke spits die balvast is, en gemakkelijk scoort. Na een goede aanval ingeleid door een prachtige pass van Denilson op Leon, stoomt Roda af op het doel van DVVA. Leon is niet zelfzuchtig, en legt de bal breed op Niels die de gelijkmaker had moeten maken, maar schiet de bal te zacht in naar mijn idee. Deze bal had door het net geschoten moeten worden, dan is de keeper kansloos.

Robert gaat van het veld, en daar komt Beau voor in de plaats. Roda blijft het proberen, en er belandt nog een bal op de lat, en er werd nog een inzet van Levi van de lijn gehaald. Het zat allemaal niet mee voor de mannen van Roda, en al hadden we nog een uur doorgespeeld was de goal nog niet gevallen. Dit was nou zo’n dag dat het geluk niet aan Roda zijde lag.

Mannen volgende week de thuiswedstrijd tegen Argon, als we met iets meer bezieling en beleving deze wedstrijd ingaan komt het zeker goed, en pakken we weer 3 punten.