Roda Zat2 speelt gelijk tegen koploper Ajax 2

Denilson Rechards werd Man of the Match

De mannen van Roda zaterdag 2 moesten het vandaag op gaan nemen tegen koploper Ajax 2. Vorig seizoen wisten de rood zwarten tot 2x toe te winnen. Maar Ajax is dit seizoen veel beter gestart dan het vorige, en staat dan ook aan kop in de poule. De ploeg scoort veel, maar krijgen toch ook wel behoorlijk wat goals tegen. Zaak om vandaag goed in de controle te blijven en vanuit de organisatie te gaan voetballen.

De basis vandaag waren Bas H op de goal, en Brett, Bas B, Wesley, Stef, en Pim in de verdediging. Het middenveld Marijn, Mauro, en Daan, en de spitsen Denilson, en Leon. Wissels Levi, Niels, Beau, Jari, en Dion. De eerste helft was Ajax de beter voetballende ploeg, en kreeg in de beginfase wat mogelijkheden. Roda kon zo af en toe met de snelheid van Denilson en Leon voor wat gevaar zorgen, maar kwamen niet tot grote mogelijkheden. Ondanks dat Ajax het betere van het spel had kwamen zij ook niet tot echte grote kansen, de organisatie stond goed en er was weinig ruimte om te voetballen. Ajax mocht voetballen tot net iets over de middenlijn, om vervolgens opgevangen te worden door de verdedigers en middenvelders.

Tot de 36e minuut ging dat prima, maar toen een speler van Ajax de bal kreeg en begon te dribbelen, liet hij 4 Roda spelers achter zich en speelde de keeper uit en schoot de 0-1 binnen. Roda geeft niet op en blijft weer geconcentreerd door voetballen, en Bas krijgt een schietkans maar de bal gaat naast. Alles werd in de strijd gegooid om de gelijkmaker voor rust te maken, maar dat mocht niet zo zijn. Leon die al 2x was behandeld voor een bloedneus, moest nog voor de rust van het veld, hij was te aangeslagen om door te spelen. Voor hem kwam Niels van Ancum in de ploeg.

In de rust werd besloten om met 3 aanvallers de 2e helft in te gaan, om zo meer druk op de Ajax verdediging te zetten. Jari kwam in de ploeg voor Brett die in de 5e minuut een grove overtreding kreeg te verwerken, hier spaarde de scheidsrechter de Ajax speler, was zeker een gele kaart waard. Hoe Leon aan zijn bloedneus kwam was voor ons niet duidelijk, volgens Leon was er wel een elleboog in het spel. Maar de omzetting naar 3 aanvallers pakte voor Roda prima uit, waar Ajax de 1e helft de betere ploeg was, trok Roda het spel naar zich toe met veel passie en strijd.

Levi komt in de 55e minuut in de ploeg voor Pim die al weer redelijk wedstrijdfit begint te raken. Het met grote aantallen aanwezige publiek kreeg een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld, en moedigde de Roda mannen dan ook massaal aan. Roda zat er fel bovenop en veroverde de bal weer snel om zelf de aanval te zoeken. Daan zette goed door en veroverd de bal, en komt in een scoringspositie maar de kracht was eruit bij Daan en de keeper kan de bal oppikken. Maar Roda geeft niet op en blijft met man en macht de druk op de Ajax verdediging zetten, en de verdediger van Ajax gaat in de fout, en Denilson weet te profiteren en schuift de 1-1 binnen in de 80e minuut.

Dion was inmiddels in de ploeg gekomen voor Daan, en maakte het de verdediging van Ajax knap lastig met zijn snelheid. Beau komt ook nog in de ploeg voor Wesley die bij een duel geblesseerd is geraakt, en Beau viel prima in. Roda rook bloed en bleef volle bak doorvoetballen, maar een treffer zat er niet meer in en de wedstrijd eindigde in 1-1. Ajax baalde flink van het puntverlies, en de Roda mannen baalde want er had misschien wel meer in gezeten, maar zijn ook weer blij met het punt.

Op voetbal.nl was Denilson gekozen als Man of the Match, en met zijn goal ook zeker verdiend. Maar ik wil toch even Stef benoemen, hij speelde ijzersterk vandaag in de defensie. Maar wil niemand tekort doen vandaag mannen, we hebben het met zijn allen gedaan. Het collectief heeft zijn werk gedaan.