Roda Zat2 start competitie met een 2-0 zege

Afgelopen zaterdag was de aftrap voor het nieuwe seizoen, wederom op het hoogste niveau voor 2e elftallen.

De beker is voor de mannen van 2 klaar, na 5-0 winst op GVVV2, en 2-0 winst op Renswoude 2 was er nog 1 obstakel in de vorm van CJVV 2. Veel van deze spelers zijn bekenden van Jakob, en hij zei al vooraf aan de wedstrijd dat het een solide elftal is met veel ervaring. Roda speelde niet zijn beste wedstrijd, en de scheidsrechter strooide nog wat zout in de wonden en Roda verloor met 2-1. Geen bekerwedstrijden meer in het verschiet, maar gelukkig geen clubscheidsrechters meer die de spelvreugde behoorlijk kunnen verzieken.

De competitiestart voor Roda is thuis tegen de Bilt 2, dit was de tegenstander in de finale voor promotie degradatie, en Roda wist toen te winnen en promoveerde naar de hoofdklasse. Maar de Bilt is na één seizoen in de eerste klasse weer terug, en zal zeker revanche willen nemen na die finalewedstrijd.

Vandaag een grote groep waar de volgende basis op het veld aan de wedstrijd ging starten, op de goal Micha, Brett, Wesley, Robert, en Levi in de achterhoede. Middenveld Mauro, Stef, en Quentin, en de voorhoede werd ingevuld door Denilson, Leon, en Niels. In de wissel Habib, Bas, Marijn, Mo, en Jari, Igor moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door een gekneusde rib.

Roda start de wedstrijd prima, en zet de Bilt vast op eigen helft. Na 10 minuten gaat de Bilt er wat meer strijd in gooien, en komen een paar keer gevaarlijk door. Het overwicht in het veld is toch wel voor Roda, en dat resulteerde in de 17e minuut in de 1-0, deze werd binnen geschoten door Stef na een goede voorzet van Niels. De middenvelders van Roda geven de Bilt teveel ruimte om te voetballen, en krijgen daardoor wat mogelijkheden. Roda krijgt een grote kans op de 2-0, maar Quentin schiet de bal voorlangs. Na 30 minuten spelen komt de Bilt er razendsnel uit, een voorzet volgt en de bal wordt op de lat gekopt. Hier kwam Roda met de schrik vrij. Direct na deze kopbal op de lat gaat Roda weer in de aanval, en na goed voorbereidend werk van Quentin komt de bal bij Leon, en die rond beheerst af, en Roda heeft de verdiende 2-0 voorsprong.

Denilson mocht vandaag 45 minuten spelen, hij moest aansluiten bij 1. Even kijken hoe dit weer opgelost moet worden gezien de vele middenvelders die er waren. De keuze viel op Bas, en Quentin gaat naar linksvoor. Dit was de meest logische keus, er kan er maar 1 op nr 10 spelen. De Bilt kwam als herboren uit de kleedkamer, en zette Roda onder druk, en het werd wat fysieker allemaal. Waar het in de eerste helft allemaal zo goed leek te gaan, was in de 2e helft weinig meer van over. Marijn kwam in de ploeg voor Stef, even later Jari voor Robert. Roda kreeg nog 1 kans door een fout achterin bij de Bilt, Leon veroverde de bal, en wipte de bal over de uitgekomen keeper. De bal was net niet hard genoeg en werd van de lijn gehaald door een verdediger van de Bilt, volgens Leon zelf was hij er echt wel overheen. De wissels gaven geen verandering in het spel, en de wedstrijd kabbelde naar het einde. Leon was leeg gespeeld en werd vervangen door Habib, Niels kreeg wat last van zijn knie en werd vervangen door Mo.

Gelukkig wist de Bilt geen goal te maken, al hadden zij gezien de 2e helft misschien wel recht op een punt. Onze vaste grensrechter was vandaag verhinderd, en de stand-in had last van zijn knie. Dat was dus nog wel een probleem voor de wedstrijd, in de groepsapp maar eens de vraag gesteld voor een grensrechter. Na enige tijd antwoordt Luuk, anders vlag ik wel. Dat is betrokkenheid, zelf nog niet wedstrijdfit, maar wel de vlag ter hand nemen om zijn teamgenoten te helpen.

Ik heb op de voetbalapp geen Man of the Match gezien, maar vandaag vond ik Micha een geweldige pot keepen, en Wesley had vandaag 1 klein foutje, maar voor de rest een solide wedstrijd gespeeld.