Roda Zat2 verslaat Ajax weer

Mo werd uitgeroepen tot Man of the Match

Na de mooie overwinning vorige week op ZOB, stond vandaag Ajax 2 op het programma. De openingswedstrijd van de competitie was Ajax ook de tegenstander, en Roda wist toen met 2-0 te winnen. Het zat toen allemaal wel mee voor Roda, want Ajax was toen voetballend de betere ploeg, en Roda moest alleen verdedigen in de 2e helft. Vandaag konden we bonuspunten gaan halen was de doelstelling, maar we zouden wel voor de winst gaan. Vooraf veel gespeculeer dat het wel eens heel moeilijk zou gaan worden, uit spelen op de Toekomst is wel een uitdaging.

Wel was er donderdag even een probleem wat opgelost moest worden, er was namelijk geen keeper beschikbaar voor het 2e elftal. Maar op vrijdag was er een oplossing in de vorm van Marc van Wijk. Marc is de keeperstrainer voor de jeugd en de zaterdagselectie. Marc inmiddels 49 jaar heeft in het verleden gekeept bij GVVV op Hoofdklasse niveau, en maakt vandaag zijn rentree op de velden. Snel even spelend lid gemaakt, zaterdag even een foto gemaakt en ingevoegd, en op het wedstrijdformulier gezet. Alles geregeld, en op naar de Toekomst voor 3 punten. Robert was op de heenweg in de veronderstelling dat Radmilo op de goal stond vandaag, en zette even een foto in de appgroep. Zoek de verschillen, snap dat Robert even in de war was.

De jeugd op de Toekomst

Basisopstelling vandaag: Marc op doel, Brett, Wesley, Stef, en Levi in de verdediging. Middenveld Mo, David, en Bas, en de voorhoede Niels, Thijmen, en Dion. Op de bank Cas, Luuk, Igor, en Roefat en Leo van de JO19-1. De opdracht was duidelijk voor de mannen, rustig beginnen in een compacte formatie, en even aftasten wat Ajax ging doen. Maar waar je verwacht dat Ajax vanaf het begin Roda voetballend wil overtreffen, is in het begin nog niet te zien. Het is eigenlijk Roda die feller is in de duels, en knokt voor elke bal. Bas krijgt de bal op rechts, en wil richting de goal van Ajax maar wordt vastgehouden. Als een aanvoerder praat hij in op de scheidsrechter of het geen kaart is, alles in de strijd voor winst, maar dat weet je bij Bas. Schietkans voor Dion na een goede pass van Niels, maar Dion schiet naast. Dan wordt Ajax iets sterker en krijgt drie corners achter elkaar, maar weet het doel niet te vinden. Weer een steekpass van Bas op Dion die een goede loopactie had, maar de bal niet goed mee kon nemen. Na 20 minuten spelen geen grote kansen voor beide ploegen, het spel is in evenwicht.

Dan een uitval van Ajax met snelle buitenspelers over links, spits komt alleen voor Marc maar weet in een 1 op 1 situatie prachtig te redden. Een grote kans voor Roda via Niels en Bas, Bas wilde de bal beheerst met buitenkant over de keeper liften, maar de bal ging maar net voorlangs. Dan in de 27e minuut is er een goede ingreep van Wesley, hij stapt precies goed in, brengt de bal bij David, die direct de bal aan Dion meegeeft en met een versnelling de achterlijn haalt om vervolgens een prachtige voorzet te geven op de inlopende Thijmen die binnenschiet. De 0-1 staat op het bord, na een prachtige aanval waarbij de verdediging van Ajax niets tegenover kon zetten. Nog voor rust een grote kans voor Niels die alleen voor de keeper komt, maar de bal niet binnen kon schieten. Prima redding van de Ajax keeper.

In de rust komt Leo in de ploeg voor David, die weer op zijn oude niveau aan het komen is na een blessure. De tweede helft was de verwachting dat Ajax meer druk zou gaan zetten, maar Roda begon meteen weer scherp aan het duel, en gaf Ajax geen ruimte. Mo speelde een fantastische wedstrijd, en controleerde op het middenveld. Alle tweede ballen waren voor Mo, en hij verdeelde het spel prima. Een goede combinatie via Thijmen en Niels, schot van Niels gaat voorlangs. Een pass van Thijmen op Dion, maar de wind dreef de bal te ver naar buiten en was onhaalbaar.

Na 60 minuten komt Cas in de ploeg voor Niels, Cas gaat in de spits en Thijmen naar linksbuiten. Cas krijgt nog een gele kaart voor een licht vergrijp, en Ajax geel voor een harde tackel op Leo. Roefat komt erin voor de moegestreden Thijmen, en Igor voor Mo, en Luuk voor Dion. In de laatste fase krijgt Ajax nog een goede kans, maar schot ging naast. Ajax heeft nog een slotoffensief, maar Roda weet stand te houden en weet de 0-1 over de streep te trekken. Mannen een geweldige dik en dik verdiende overwinning. Het collectief was even weg maar jullie zijn weer terug. Met deze overwinning staan we nu op 20 punten, op de 7e plek op 5 punten op de nr 10, een goede stap richting handhaving op het hoogste niveau.

Man of the Match vandaag was Mo, hij heeft veel vuile meters gemaakt, pakte alle 2e ballen op, en was sterk in de duels. En Marc ( Radmilo ) top dat je ons vandaag uit de brand hebt geholpen, je hebt er zichtbaar van genoten.