Roda zaterdag 3-3 in topper tegen Huizen

Mooie wedstrijd met twee gezichten

Afgelopen weekend moest Roda Zaterdag op bezoek bij het sterke Huizen. Aan het begin van het seizoen zouden we getekend hebben voor een gelijkspel (3-3), maar feit dat het team na afloop stevig baalde, zegt wat over de huidige status van ons vlaggenschip. Desondanks verloor Roda wel de koppositie, maar daar is trainer Romp niet heel rouwig om.

Waar Roda vorige week heel sterk startte tegen buurman Zuidvogels, leek het nu alsof de jongens wat te veel ontzag voor de tegenstander hadden. Roda begon niet lekker aan de wedstrijd en langzaam maar zeker kreeg Huizen de overhand. Na enkele kleine kansjes, was het dan ook Huizen dat in de 20e minuut verdiend op voorsprong kwam. Hoewel het veldspel nog verre van goed is, komt Roda iets beter in de wedstrijd, wat leidt tot enkele kansjes. In de 26e minuut krijgt Roda een vrije trap aan de linkerkant. Jesper van Dalen neemt, de keeper zit mis en Guido den Daas kan de 1-1 binnenwerken. Huizen blijft in de eerste helft beter voetballen dan Roda en komt vijf minuten voor de rust op 2-1 als een afgeslagen corner wordt binnengekopt.

De tweede helft brengt meer spektakel, zeker van Roda-zijde. Trainer Romp wisselt Cedric en brengt Daan Banning in het veld. Roda krijgt wat meer vat op de tegenstander en neemt langzaam de regie over. Dit is weer het Roda dat we dit jaar al meerdere malen hebben gezien. Hoewel Huizen ook kansen blijft creëren is het Roda dat via spits Nigel van Zelst in de 67e minuut op gelijke hoogte komt. Hij kopt een voorzet van Jasper van Dijk keihard onder de lat: 2-2. Amper vijf minuten later is het wederom de Roda-spits die via een rebound de 2-3 aantekent. Zou Roda voor de tweede keer in 7 dagen de volle buit pakken in Huizen? De trainer van Huizen brengt een aanvaller in het veld voor een verdediger en zet alles op alles om op gelijke hoogte te komen. Dit zorgt voor een zeer vermakelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer (al zullen de meeste dat niet zijn).

Helaas voor Roda gaat het vijf minuten voor tijd toch nog mis. Een kopbal bij de tweede paal zorgt voor de 3-3. Ook na de gelijkmaker blijven er kansen en is het ontzettend spannend. Maar dan vindt scheidsrechter Roelof Luinge het welletjes en fluit af. Een sterker Huizen in de eerste helft, maar een hecht collectief van Roda dat zich in de tweede helft prima heeft terug geknokt. Dat is ook waar trainer Romp (zoals vaker dit seizoen) het meest trots op is. “De jongens kunnen met een tegenslag omgaan en zijn bereid om keihard voor elkaar te werken. Ook als we zoals vandaag weer tegen een zeer sterke tegenstander spelen en op achterstand komen. Dat we door dit gelijkspel de koppositie moeten af staan?Ach, hoewel we het prima doen kijk ik nog steeds naar onder in plaats van naar boven. Eerst zorgen dat we veilig staan en dan hebben we eind van het seizoen sowieso nog het nacompetitie-toetje.”

Volgende week wacht Roda weer een lastig klus. Dan komt het Amsterdamse AFC (met oud Roda-aanvaller Jermain Cikic) op bezoek in Leusden. Aanvang: 15.00 uur.